Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Γιάνεννα: Οι πεζοδρομήσεις αλλάζουν άρδην την όψη των Ιωαννίνων


Γιάνεννα: Οι πεζοδρομήσεις αλλάζουν άρδην την όψη των Ιωαννίνων
Στην μετατροπή του κέντρου της πόλης των Ιωαννίνων σε πόλο έλξης για τους Γιαννιώτες αλλά και για τους επισκέπτες, στοχεύει η ενοποίηση του ιστορικού και εμπορικού τμήματος μέσω των πεζοδρομήσεων, που αρχίζει να λαμβάνει σάρκα και οστά όσο εξελίσσονται τα έργα.

Η εικόνα της πόλης έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό στις οδούς όπου οι πεζοδρομήσεις...
έχουν ολοκληρωθεί, ενώ τις επόμενες ημέρες, καιρού επιτρέποντος, θα ξεκινήσουν οι εργασίες και στο εμπορικό κέντρο.

Από σήμερα κιόλας, μετά την λήξη των εργασιών πεζοδρόμησης και ανάπλασης της Λ. Βύρωνος, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν οι εργασίες στην οδό Ζυγομάλη.Στο πλαίσιο εκτέλεσης των έργων, απαγορεύεται η κίνηση και η στάθμευση οχημάτων

στην συγκεκριμένη οδό, από τη Χαριλάου Τρικούπη μέχρι και την οδό Γρηγορίου Σακκά.

Η απαγόρευση ισχύει μέχρι τις 16 Απριλίου και στο διάστημα αυτό η κίνηση των πεζών θα πρέπει να γίνεται με προσοχή και μέσω της εργοταξιακής σήμανσης.Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, η συγκεκριμένη οδός θα έχει μετατραπεί σε πεζοδρόμο και θα ισχύουν οι απαγορεύσεις που προβλέπονται από τον ΚΟΚ.

Τα έργα σε όλα τα «μέτωπα» των πεζοδρομήσεων προχωρούν με κανονικούς ρυθμούς, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω των καιρικών συνθηκών, κατά την διάρκεια του χειμώνα, όπως ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Β. Μασσαλάς, επισημαίνοντας πως υπάρχει ένας συνολικός σχεδιασμός, από την οδό Δωδώνης μέχρι την παραλίμνια περιοχή.

«Από τη Δωδώνης φτάνουμε μέχρι τα μπεζεστένια και από το πάρκο του Κουραμπά στο δασάκι κάτω από την πλατεία, στην Όαση και στο Πνευματικό Κέντρο με μέτωπο προς την οδό Μετσόβου και τη λίμνη, ενώ προχωράμε και την πεζοδρόμηση της οδού Σιαράβα.Μένει ένα κομμάτι της πλατείας κενό, για το οποίο δεν είμαστε έτοιμοι αλλά σε συνολικό πλαίσιο έτσι ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός μας για το πως σκεφτόμαστε μέσω της βιώσιμης κινητικότητας να εξασφαλίσουμε την πρόσβαση των πεζών από το κέντρο στη λίμνη.Ουσιαστικά, δεν κάνουμε τίποτε άλλο πέρα από αυτό που έχει υλοποιηθεί σε πολλές πόλεις του εξωτερικού, βοηθώντας να γίνουν τα κέντρα αντίστοιχων πόλεων, πόλοι έλξης του εμπορίου και του τουρισμού», τόνισε ο κ. Μασσαλάς.

Τέλος, ο κ. Μασσαλάς χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντικό έργο την πλήρη ανακατασκευή της σκηνής του Πνευματικού Κέντρου, λέγοντας πως παρέχεται στο εξής η δυνατότητα σε αυτό, να φιλοξενήσει οποιαδήποτε θεατρική ή μουσική εκδήλωση.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ
Αναρτήθηκε από epirusgate.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου