Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Αφιέρωμα στο clowning από το Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου Ιωαννίνων

Αφιέρωμα στο clowning από το Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου Ιωαννίνων



Τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014, το Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου Ιωαννίνων διοργανώνει αφιέρωμα στην τέχνη του κλόουν παρουσιάζοντας τις παραστάσεις «Vagor & Bellavita» από τους Dromo Cosmicas (BR/IT) και «E’ tentando que se desiste / Αν προσπαθήσεις… Δεν θα τα καταφέρεις…» από τον James Beck (BR) στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος (Ακαδημία). Το αφιέρωμα ξεκινά στις 19.30. Γενική είσοδος 7 €. Τηλέφωνο κρατήσεων 6947331563.

«Vagor και Bellavita»
Η Μπελλαβίτα ζει κάτω από μία γέφυρα σε μια μεγάλη πόλη. Μοναδική της συντροφιά το ραδιόφωνο. Αυτό την ξυπνάει, την φέρνει σε επαφή με την πραγματικότητα και την κοιμίζει!
Μια μέρα κάτι αλλάζει στη ρουτίνα της ζωής της! Ένας περιπλανώμενος ταξιδιώτης ο Βάγκορ έχει ανάγκη να μοιραστεί τον ίδιο χώρο μαζί της. Μοιράζονται το ψωμί, τις καθημερινές δυσκολίες και ζουν την κάθε μέρα σα να είναι η τελευταία τους, επειδή δεν ελπίζουν τίποτα από το αύριο. Ένα μαγικό βράδυ όμως «ονειρεύονται» κάτι που ίσως τους αλλάξει τη ζωή…...

Η παράσταση αυτή είναι ένα αφιέρωμα στο βουβό κινηματογράφο. Χρησιμοποιώντας στοιχεία από το θέατρο-τσίρκου, το σωματικό θέατρο, την παντομίμα και την τέχνη του κλόουν αφηγείται ένα διαχρονικό παραμύθι για τη δύναμη της φιλίας, της αλληλεγγύης και τη σημασία του να μένουμε πιστοί στα όνειρά μας.

Dromo Cosmicas
Οι Dromocosmicas είναι ένας περιοδεύων θίασος θεάτρου δρόμου που ιδρύθηκε το 2008 και αποτελείται από τη Camilla Bombardini και τον Byron Skouris. Ο θίασος μετακινείται μεταξύ Βραζιλίας και Ευρώπης ερευνώντας την τέχνη του κλόουν και της Commedia dell' Arte. Στη διάρκεια αυτών των ετών, οι Dromocosmicas έχουν παρουσιάσει τις παραστάσεις: La Tempestina 2009 (θέατρο δρόμου) / Muamba 2010 (clown show) / Vagor e Bellavita 2011. Έχουν συμμετάσχει σε φεστιβάλ στη Βραζιλία και την Ευρώπη (Αγγλία, Τουρκία, Ελλάδα, Ιταλία, Σερβία, Κροατία κ.α.) αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

E’ tentando que se desiste / Αν προσπαθήσεις… Δεν θα τα καταφέρεις…
Είναι η ιστορία του Κλάους, ενός υποχόνδριου κλόουν που δεν αντέχει την αδικία της ζωής. Σε έναν άδειο χώρο συντροφιά με τα φάρμακα και τη βαλίτσα του θυμάται τα παιδικά του χρόνια και αναστατώνεται.
Οι ατέλειες του κλόουν είναι μία ευκαιρία και κάθε λάθος μια νέα αρχή.
Μια δυνατή, κωμική παράσταση για να ανακαλύψουμε ξανά την τρέλα και την ομορφιά της ανθρώπινης ύπαρξης.

James Beck
O James Beck είναι μέλος του Carona Theater Company (Blumenau, Brazil) από το 2000. Συμμετέχει ως ηθοποιός στις διάφορες παραγωγές της εταιρίας και διδάσκει την τέχνη του κλόουν στη δραματική σχολή του Carona Theater Company που ιδρύθηκε το 2004 σε συνεργασία με το Δήμο του Blumenau. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ της Βραζιλίας με παραστάσεις και workshops. Έχει διδάξει θέατρο στο πανεπιστήμιο του Blumenau και σε διάφορα σχολεία της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου