Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Καταργούνται οι Αστυνομικές Διευθύνσεις, συρρικνώνονται και καταργούνται υπηρεσίες της Περιφέρειας

Καταργούνται οι Αστυνομικές Διευθύνσεις, συρρικνώνονται και καταργούνται υπηρεσίες της Περιφέρειας



Εάν κάποιος ήθελε να δημιουργήσει το απόλυτο χάος δεν θα το πετύχαινε με τόσο απόλυτο τρόπο με τον οποίο το πετυχαίνει η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
Το σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα ο Υπουργός Νίκος Δένδιας αποτελεί την ταφόπλακα για την ελληνική περιφέρεια καθώς καταργεί και συρρικνώνει υπηρεσίες, ενώ δημιουργεί ένα δαιδαλώδες σύστημα διοίκησης, το οποίο προς το παρόν μόνο όσοι σύνταξαν το νομοσχέδιο μπορούν να κατανοήσουν.
Αυτό που προκύπτει από προσεκτική ανάγνωση του κειμένου, είναι ότι καταργούνται οι Αστυνομικές Διευθύνσεις όπου τις γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και η ευθύνη αστυνόμευσης για κάθε περιοχή κατακερματίζεται σε νέες λειτουργικές δομές που δημιουργούνται κεντρικά.
Παράλληλα συγχωνεύονται περιφερειακές υπηρεσίες, πράγμα που θα οδηγήσει σε νέες λουκέτα αστυνομικών τμημάτων και σταθμών.
Αρμοδιότητες που μέχρι σήμερα ασκούνταν σε τοπικό επίπεδο και από υπηρεσίες που είχαν άμεση εικόνα και απόλυτη γνώση της περιοχής, μεταφέρονται πλέον στις διευθύνσεις των τριών κλάδων του δημιουργούνται. Τάξης, Ασφάλειας και Προστασίας Συνόρων.
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Ασφάλειας οι οποίες συγκροτούνται θα υπάγονται στην κεντρική υπηρεσία και όχι στην περιφερειακή!
Επίσης στον Κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων υπάγονται τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης, τα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών και οι Υπηρεσίες που ασκούν αρμοδιότητες σε θέματα διαβατηριακού ελέγχου, αλλοδαπών και δίωξης παράνομης μετανάστευσης.
Με το νέο σχέδιο νόμου λοιπόν, καταργούνται οι Αστυνομικές Διευθύνσεις Νομών ως επιτελικές μονάδες και ενοποιούνται σε επίπεδο Περιφέρειας, ενώ οι Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις ουσιαστικά αποδυναμώνονται καθώς οι αρμοδιότητες που θα έχουν στο εξής είναι κυρίως γραφειοκρατικές και όχι επιχειρησιακές.
Αν πραγματικά κάποιος ήθελε να διαλύσει την Ελληνική Αστυνομία δεν θα το πετύχαινε με τόσο αποτελεσματικό τρόπο!

http://www.epiruspost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου