Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ισχυρός σεισμός στην Κεφαλονιά…. Αισθητός σε όλη την Ήπειρο… Έντονη μετασεισμική δραστηριότητα

 Ισχυρός σεισμός στην Κεφαλονιά…. Αισθητός σε όλη την Ήπειρο… Έντονη μετασεισμική δραστηριότητα



Αισθητός σε ολόκληρη την Ήπειρο έγινε ο σεισμός που καταγράφηκε στις τέσσερις περίπου το μεσημέρι με επίκεντρο το Ληξούρι Κεφαλονιάς.
Άρτα, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα, Γιάννινα ακόμη και τα ορεινά χωριά της περιοχής κουνήθηκαν για τα καλά. Μάλιστα η ανησυχία ήταν αναπόφευκτη καθώς ο σεισμός, πέρα από την ένταση είχε και μεγάλη χρονική διάρκεια.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στην Ήπειρο.
Τα πρώτα λεπτά μετά τη σεισμική δόνηση κι από τα σεισμολογικά κέντρα, δόθηκαν διαφορετικά στοιχεία τόσο για το μέγεθος όσο και για το εστιακό βάθος του σεισμού.
Η ισχυρή σεισμική δόνηση 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15.55 το μεσημέρι στην Κεφαλλονιά, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 8 χλμ. βόρεια από το Λιξούρι και 13 χλμ. βορειοδυτικά από το Αργοστόλι Κεφαλλονιάς και ήταν επιφανειακός.
Ακολούθησε στις 16.08 το μεσημέρι ισχυρός μετασεισμός, μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί έιξι μετασεισμικές δονήσεις μικρότερης έντασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου