Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Κλειστά σχολεία - καταστήματα Τα Γιάννενα τιμούν σήμερα τον Πολιούχο Νεομ. Γεώργιο


Κλειστά σχολεία - καταστήματα
Τα Γιάννενα τιμούν σήμερα
τον Πολιούχο Νεομ. Γεώργιο

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την καθιερωμένη λιτανεία



• Με την λαμπρότητα και την επισημότητα που απαιτούν οι περιστάσεις τιμούν σήμερα τα Γιάννενα τον Πολιούχο τους Νεομάρτυρα Άγιο Γεώργιο.
Ο καιρός που θα διατηρηθεί γενικά αίθριος, θα σταθεί σύμμαχος των εκδηλώσεων που θα κορυφωθούν με την καθιερωμένη λιτανεία των Λειψάνων του Αγίου. Τα σχολεία σε όλο το Δήμο Ιωαννιτών θα παραμείνουν κλειστά, όπως εξάλλου και τα εμπορικά καταστήματα της πόλης.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν από χθες το απόγευμα. Η Εικόνα του Αγίου μεταφέρθηκε με άμαξα (φωτό) από τον Οίκο του στο εικονοστάσιο της κεντρικής πύλης του Κάστρου, όπου εκείνος μαρτύρησε. Έγινε δέηση κι από κει η Εικόνα οδηγήθηκε στον φερώνυμο Ναό της Πλατείας Πάργης, όπου τελέστηκε Εσπερινός.

Το πρόγραμμα
Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων, σήμερα, Παρασκευή, οι ακολουθίες θα ξεκινήσουν στις 7:30 π.μ. με Όρθρο και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Πλατεία Πάργης, ενώ στον Οίκο του και στη Μητρόπολη θα γίνουν Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Στις 10:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση των ιερών Λειψάνων από την Πλατεία Πάργης και εναπόθεσή τους στη Μητρόπολη του Αγίου Αθανασίου. Στις 5 μ.μ. θα τελεστεί παράκληση στον Οίκο του Αγίου και στις 6 μ.μ. θα λάβει χώρα Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος στη Μητρόπολη.
Οι εορτασμοί για τον Πολιούχο των Ιωαννίνων θα ολοκληρωθούν αύριο, Σάββατο. Στις 7:30 π.μ. θα τελεστούν Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στη Μητρόπολη, ενώ στις 5 μ.μ. θα ακολουθήσουν εσπερινός και Παράκληση του Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου και επιστροφή των Λειψάνων στο ναό του Πολιούχου στην Πλατεία Πάργης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου