Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Τώρα πλέον και ντόπιοι στα κυκλώματα εμπορίας και διακίνησης ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ! Συνελήφθησαν στον Ασπρόπυργο πέντε μέλη διεθνούς σπείρας με 1.135 κιλά χασίς, που είχαν μεταφέρει από τα Ηπειρωτικά παράλια


Τώρα πλέον και ντόπιοι στα κυκλώματα εμπορίας και διακίνησης
ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ!
Συνελήφθησαν στον Ασπρόπυργο πέντε μέλη διεθνούς σπείρας με 1.135 κιλά χασίς,
που είχαν μεταφέρει από τα Ηπειρωτικά παράλια



• Από πονοκέφαλο, μετατράπηκε σε… εφιάλτη η υπόθεση «εμπορία, διακίνηση και χρήση ναρκωτικών» στην Ήπειρο, αφού οι πληγές που άνοιξαν τα διάφορα κυκλώματα που διακινούν χασίς, κοκαΐνη και ηρωίνη είναι πολύ δύσκολο τώρα να επουλωθούν.
Αρκετές από αυτές τις ποσότητες - που συνήθως προορίζονται για τα μεγάλα αστικά κέντρα και τις διεθνείς αγορές - διοχετεύονται και στις τοπικές «πιάτσες», με ντόπιους συνήθως διακινητές!
Δεν περνάει μέρα που οι Αστυνομικοί της Ηπείρου να μην ασχοληθούν με κρούσματα ναρκωτικών διακίνησης, εμπορίας ή κατοχής ναρκωτικών, με το Αστυνομικό Δελτίο γι’ αυτό να αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα. Κι ενώ οι άνδρες της Δίωξης υπερβάλλουν εαυτόν με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουν, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη πλέον η Υπηρεσία αυτή να ενισχυθεί και με άλλους έμπειρους άνδρες και βεβαίως περισσότερα υλικοτεχνικά μέσα.

Από ξηράς και θαλάσσης!
Τα συνεχή περιστατικά δείχνουν ότι η Ήπειρος είναι εκτεθειμένη στα διάφορα κυκλώματα τόσο από ξηράς, όσο και από θαλάσσης! Στα τσουβάλια κουβαλούν οι έμποροι το χασίς, με αυτοκίνητα, βαν, φορτηγά, ακόμη και λεωφορεία και ταξί! Βέβαια, όταν μιλάμε για μεγάλες ποσότητες, οι διακινητές συνήθως επιλέγουν να τα μεταφέρουν, μέσω

θαλάσσης κι έτσι από τα παράλια της Ηπείρου, αρχίζει η… διανομή!
Ένα καίριο χτύπημα σ’ ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, όπως αποδεικνύεται από την κατασχεμένη ποσότητα, που ξεπερνά τον ένα τόνο (1.135 κιλά χασίς), κατάφερε τελευταία η Αστυνομία, μετά από μία πολύ καλά συντονισμένη επιχείρηση.

Από την Ήπειρο στην Αθήνα
Τα μέλη του κυκλώματος είχαν μάλιστα διεθνή εμβέλεια, αφού τα ναρκωτικά περνούσαν από την χώρα μας, μέσω Ηπείρου, έφταναν στην Αθήνα όπου φυλάσσονταν σε αποθήκη και στη συνέχεια διοχετεύονταν σε άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Όλα ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο, όταν σε ερημική παραλία της Ηπείρου εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα χασίς. Από εκεί και πέρα και μετά από καλά συντονισμένη επιχείρηση η Αστυνομία κατάφερε να αποκαλύψει την εγκληματική οργάνωση, που είχε πλοκάμια και διασυνδέσεις στο εξωτερικό.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το επίσημο Δελτίο της Αστυνομίας συνελήφθησαν στον Ασπρόπυργο Αττικής πέντε μέλη του κυκλώματος, εκ των οποίων ένας ομογενής εξ Αλβανίας, ένας Πακιστανός και τρεις ημεδαποί, ηλικίας 33, 22, 54, 47 και 52 ετών, αντίστοιχα.

Καλοστημένη επιχείρηση
Μετά από πολυήμερες έρευνες εντοπίσθηκαν στον Ασπρόπυργο Αττικής, μία αποθήκη και ένα συνεργείο οχημάτων, τα οποία τέθηκαν σε διακριτική επιτήρηση. Αυτοί οι χώροι διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούνταν για την φύλαξη και επανασυσκευασία των ναρκωτικών. Όπως εξακριβώθηκε επίσης, οι ποσότητες ναρκωτικών τοποθετούνταν εντός ειδικά διαμορφωμένων θαλάμων - ψυγείων, η μετασκευή των οποίων γινόταν στους προαναφερόμενους χώρους, προκειμένου να επιτευχθεί η ασφαλής μεταφορά και εξαγωγή τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Εκτός από την τεράστια ποσότητα χασίς, κατασχέθηκαν ακόμη ένα Ι.Χ.Φ. διεθνών μεταφορών, δύο επισυρόμενοι θάλαμοι – ψυγεία, το χρηματικό ποσό των 12.450 ευρώ και οκτώ συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη και άλλων μελών του κυκλώματος συνεχίζονται.
Πρωταγωνιστούν ντόπιοι…
Στην παραπάνω σοβαρή περίπτωση, με λύπη διαπιστώνει κανείς ότι ενεργή συμμετοχή είχαν και Έλληνες, κάτι που σημαίνει ότι τον πρώτο λόγο δεν έχουν πλέον οι αλλοδαποί και μάλιστα οι Αλβανοί, αφού αποδεικνύεται ότι και Έλληνες έχουν μπει για τα καλά στα… μεγάλα κόλπα.
Θλιβερό όμως είναι το γεγονός ότι αυξάνονται και οι ημεδαποί χρήστες όχι μόνο χασίς, αλλά και σκληρών ναρκωτικών, όπως είναι η ηρωίνη και οι οποίοι πολλές φορές μετατρέπονται σε βαποράκια, για να εξασφαλίσουν την δόση τους.
Τρεις νέες συλλήψεις σε Γιάννενα και Άρτα

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, σε διαφορετικές περιπτώσεις, δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν σχετικές δικογραφίες για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
• Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη στην Ανατολή Ιωαννίνων ένας 45χρονος, διότι σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό του και στη συνέχεια στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία νάιλον συσκευασία που περιείχε κοκαΐνη βάρους 0,2 γραμμαρίων, καθώς και ποσότητα κάνναβης, βάρους 56 γραμμαρίων.
• Στην δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη χθες το βράδυ στο Γεροπλάτανο Ιωαννίνων ένας 39χρονος, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους 179,8 γραμμαρίων.
• Παρόμοια περίπτωση όμως εξιχνιάστηκε και στην Άρτα, όπου συνελήφθη ένας 36χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους 0,58 γραμμαρίων.


http://www.proinoslogos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου