Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Γιάννενα: Χτύπησε και στα Γιάννινα η σπείρα με τις πυραμίδες… Εκατοντάδες εξαπατήθηκαν κι έχασαν τα χρήματά τους


Γιάννενα: Χτύπησε και στα Γιάννινα η σπείρα με τις πυραμίδες… Εκατοντάδες εξαπατήθηκαν κι έχασαν τα χρήματά τους


Τεράστιες είναι οι διαστάσεις της κομπίνας, τύπου πυραμίδας, που είχαν στήσει άγνωστοι, οι οποίοι πουλώντας συμμετοχές σε εταιρίες αλλά και φτηνές εκδρομές σε ειδυλλιακούς προορισμούς κατάφερναν να αποσπούν σημαντικά χρηματικά ποσά.
Το θέμα αποκάλυψε το Epiruspost.gr μετά από καταγγελίες κατοίκων της Πάργας και με βάση μαρτυρίες ανθρώπων που είχαν άμεση επίγνωση όσων διαδραματίστηκαν.
Μετά τη δημοσιοποίηση αυτή, αποκαλύπτεται ότι η ίδια σπείρα έχει δράσει στην Πρέβεζα και στα Γιάννινα. Στα Γιάννινα μάλιστα εκτιμάται ότι τα θύματα είναι εκατοντάδες.

Άνθρωποι που πίστεψαν ότι θα κάνουν πάμφθηνες διακοπές ή θα αποκομίσουν σημαντικά οφέλη αρκεί να έκαναν μία εγγραφή καταβάλλοντας το ποσό των 300 ευρώ και στη συνέχεια να εγγράψουν νέα μέλη.

Όσα περισσότερα μέλη πρότειναν και έπειθαν να εγγραφούν τόσο μεγαλύτερα θα ήταν τα κέρδη τους και περισσότερα τα ταξίδια τους....
Αυτό τουλάχιστον υπόσχονταν η σπείρα των επιτηδείων, η οποία σε όλες τις περιπτώσεις κατάφερνε να έχει και ντόπιους συνεργάτες. Άνθρωποι που ήταν έπεσαν και οι ίδιοι θύματα των απατεώνων, είτε αποκόμιζαν μερίδιο από τα χρήματα που εμπιστεύονταν τα θύματα!!!
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, σε όλες τις περιπτώσεις οι βασικοί πρωταγωνιστές ήταν τρεις νέοι άνδρες, όχι μεγαλύτεροι των τριάντα ετών.
Κάθονταν σε συγκεκριμένες καφετέριες και εκεί με τους ηλεκτρονικούς τους υπολογιστές έκαναν παρουσίαση, στα υποψήφια θύματα τόσο των ταξιδιών που θα έκαναν όσο και των κερδών που θα είχαν από κάποια εταιρία φάντασμα.
Προϋπόθεση για όλα αυτά ήταν να καταβάλλουν το ποσό των τριακοσίων ευρώ περίπου και παράλληλα να εγγράψουν τέσσερα νέα μέλη που με την σειρά τους θα έπρεπε να εγγράψουν άλλους τέσσερις....
Φυσικά όσοι εμπιστεύτηκαν τα χρήματά τους, και τουλάχιστον στα Γιάννινα, εκτιμάται ότι είναι εκατοντάδες, οι άγνωστοι άνδρες έγιναν άφαντοι...
Ούτε τα μεγάλα κέρδη ήρθαν ποτέ, ούτε τα χλιδάτα ταξίδια.

http://www.epiruspost.gr/

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχως απο αναπαραγωγη μπαρουφας σε μπαρουφα πατε. Εγραψαν μια βλακεια στο pamepreveza.gr και ολοι οσοιι κοπτονται να προφυλαξουν τους συνανθρωπους τους, το αναπαραγουν χωρις να εχουν ιδεα. Ριξτε μια ματια στο πρωτο site που γραφτηκε η "ειδηση", διαβαστε και τα σχολια και οποιος εχει λιγο νιονιο, ας βγαλει τα συμπερασματα του!!!

    http://pamepreveza.gr/News/AllArticles/tabid/142/articleId/90030/Default.aspx

    ΑπάντησηΔιαγραφή