Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Κι άλλη αλβανική σπείρα στα δίχτυα της Αστυνομίας! Είχαν ρημάξει σπίτια σε χωριά των Ιωαννίνων

Κι άλλη αλβανική σπείρα στα δίχτυα της Αστυνομίας! Είχαν ρημάξει σπίτια σε χωριά των Ιωαννίνων




• Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ακόμη μια συμμορία Αλβανών διαρρηκτών, μετά από επεισοδιακή καταδίωξη στους Νεγράδες Ιωαννίνων.
Οι δράστες, όπως αποκάλυψε η έρευνα των Αρχών ήταν ο φόβος και ο τρόμος των κατοίκων του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, καθώς ευθύνονται για σωρεία διαρρήξεων σε Νεοχωρόπουλο, Ροδοτόπι και Σταυράκι. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν αφορούν κλοπές, παράνομη οπλοκατοχή και παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Έτσι, άλλη μια σπείρα, μετά από εκείνη που δρούσε στα χωριά του Πωγωνίου, εξαρθρώθηκε, χάρη στην αποτελεσματικότητα των ανδρών της Αστυνομίας.

Το χρονικό...
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, προχθές μία ώρα μετά τα μεσάνυκτα καταγγέλθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων από 45χρονο

ημεδαπό, η κλοπή του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου του, στη Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων.
Οι αστυνομικοί ύστερα από εκτεταμένες αναζητήσεις, εντόπισαν το κλεμμένο όχημα στο οποίο επέβαιναν οι τρεις δράστες (ηλικίας 29, 26 και 24 ετών) να κινείται στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης και στη διασταύρωση Νεγράδων δόθηκε σήμα στάθμευσης.
Ο οδηγός του οχήματος δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών για έλεγχο και ανέπτυξε ταχύτητα. Στη συνέχεια, ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας το όχημα λόγω υπερβολικής ταχύτητας εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε, ενώ συνελήφθησαν επί τόπου οι τρεις δράστες.

Πλήθος… ευρημάτων!
Στην κατοχή τους και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• πλήθος χρυσών κοσμημάτων, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν
• διαρρηκτικά εργαλεία
• ένα μαχαίρι, με μήκος λάμας 10 εκατοστών
• πέντε κινητά τηλέφωνα.
Το κλεμμένο αυτοκίνητο κατασχέθηκε ενώ οι τρεις δράστες προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, όπου στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 02 έως 06-03-2014 διέπραξαν τις παρακάτω διαρρήξεις – κλοπές:
• στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων, διέρρηξαν μονοκατοικία, απ’ όπου αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας και μία κυνηγετική καραμπίνα.
• στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων, διέρρηξαν μονοκατοικία, απ’ όπου αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα.
• στο Σταυράκι Ιωαννίνων, διέρρηξαν διαμέρισμα, απ’ όπου αφαίρεσαν πέντε χρυσές λίρες Αγγλίας, μία φωτογραφική μηχανή και μία βιντεοκάμερα.
• στο Σταυράκι Ιωαννίνων, διέρρηξαν οικία, απ’ όπου τελικά δεν αφαίρεσαν κάτι.
Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως το πεδίο δράσης των δραστών.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι επιπρόσθετα στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Εξιχνίαση κλοπής ποδηλάτου
Στο μεταξύ, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων εξιχνίασε ακόμη μια κλοπή, αυτή τη φορά ποδηλάτου που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 03 έως 05-03-2014 στα Γιάννενα και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος δύο ομογενών, ηλικίας 64 και 34 ετών.
Το κλεμμένο ποδήλατο που βρέθηκε στην κατοχή τους κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια.

Άλλα περιστατικά…
Κατά τ’ άλλα το Αστυνομικό Δελτίο του Σαββατοκύριακου περιελάμβανε περιστατικά με ναρκωτικά και συλλήψεις για πλαστά έγγραφα, όπως και συλλήψεις διωκόμενων σε Καλπάκι και Κακαβιά.
Πιο αναλυτικά:
* Στο Καλπάκι συνελήφθη 26χρονος Αλβανός, καταζητούμενος με ένταλμα και βούλευμα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και διακεκριμένες κλοπές. Αρχικά, ο 26χρονος εντοπίστηκε στο Καλπάκι από περιπολούντες αστυνομικούς και συνελήφθη διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας.
Όπως προέκυψε από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, ο 26χρονος αλλοδαπός διωκόταν επιπρόσθετα, καθώς στις 09-12-2011, στη Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου Αττικής, επιβαίνοντας σε κλεμμένο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, αρνήθηκε να σταματήσει για έλεγχο και κατά τη διάρκεια καταδίωξης από τους αστυνομικούς, πυροβόλησε εναντίον τους.
Επιπλέον, εκκρεμούσε σε βάρος του και άλλο διωκτικό έγγραφο του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, για παραβίαση περιοριστικών όρων που του είχαν τεθεί για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
* Στην Ηγουμενίτσα συνελήφθη ένας 22χρονος Αλβανός, που αναζητούνταν διότι είχε προμηθεύσει σε 23χρονο Έλληνα (συνελήφθη τις προηγούμενες μέρες) ποσότητα κάνναβης, βάρους 4,9 γραμμαρίων.
Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του Αλβανού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
* ποσότητα κάνναβης, βάρους 3,8 γραμμαρίων
* μία συσκευασία με κομμένο καπνό, βάρους 520 γραμμαρίων, που δεν έφερε την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.
Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι ο 22χρονος στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας.
* Στην Ηγουμενίτσα πάλι συνελήφθη ένας 38χρονος Σέρβος, διότι κατείχε πλαστή ταυτότητα και άδεια ικανότητας οδήγησης Σλοβενίας, με σκοπό να μεταβεί παράνομα μέσω του Λιμένα Ηγουμενίτσας στην Αγγλία.
* Στον Κατσικά Ιωαννίνων συνελήφθη ένας 46χρονος Βούλγαρος, καθότι εκκρεμούσε σε βάρος του Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης των Βουλγαρικών Αρχών που αφορά στέρηση άδειας ικανότητας οδηγού αυτοκινήτου.




www.proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου