Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Προίκα στη «μικρή ΔΕΗ» το Πουρνάρι Ι και ΙΙ

Προίκα στη «μικρή ΔΕΗ» το Πουρνάρι Ι και ΙΙ 
  

«Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά», λέει ο λαός. Και αυτό αποδεικνύεται και στην περίπτωση των υδροηλεκτρικών μονάδων παραγωγής ενέργειας Πουρνάρι Ι και ΙΙ στην Άρτα, που ετοιμάζονται να περάσουν σε χέρια ιδιωτών.
Η ανακοίνωση της υποψήφιας Περιφερειάρχη Ηπείρου και βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγας Γεροβασίλη ενάντια σε κάθε προοπτική ιδιωτικοποίησης (βλέπε εδώ), μόνο τυχαία δεν ήταν. Η επιβεβαίωση των προθέσεων της κυβέρνησης ήρθε σήμερα με τον πλέον επίσημο τρόπο.
Από το υπουργείο Περιβάλλοντος τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη δημιουργία και πώληση της «μικρής ΔΕΗ», στην οποία θα δοθεί και μία διόλου ευκαταφρόνητη «προίκα». Στη νέα εταιρία, η οποία θα δημιουργηθεί ως 100% θυγατρική της ΔΕΗ και στη συνέχεια θα πουληθεί μετά από διεθνή διαγωνισμό, θα δοθούν μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από λιγνίτη, φυσικό αέριο και υδροηλεκτρικά που αντιστοιχούν στο 30% του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ. Στη νέα εταιρεία θα περάσει επίσης το 30% των πελατών της ΔΕΗ χωρίς να είναι απαραίτητη η συγκατάθεσή τους.
Μεταξύ των μονάδων που θα μεταφερθούν στη νέα εταιρία, είναι και οι υδροηλεκτρικοί σταθμοί Πουρνάρι Ι και ΙΙ, συνολικής ισχύος 334 MW. Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή.




Σύνταξη: Αποστόλης Τζελέτας
vimanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου