Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Τελεσίγραφο της ΕΣΕΕ στον ΟΑΕΕ για τα κατασχετήρια

Τελεσίγραφο της ΕΣΕΕ στον ΟΑΕΕ για τα κατασχετήρια



Επιστολή-τελεσίγραφο στη διοίκηση του ΟΑΕΕ, με την οποία ζητεί να ανασταλεί η αποστολή κατασχετηρίων και ειδοποιητηρίων απειλής ποινικών διώξεων από τα ασφαλιστικά ταμεία, απέστειλε η ΕΣΕΕ, ενώ ζητεί την προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού για το θέμα. Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, "τα Ταμεία αποστέλλουν σωρηδόν προς τους υπόχρεους και ασφαλισμένους ανά την επικράτεια επιστολές, με τις οποίες ζητούν από αυτούς να ενταχθούν αμέσως σε ρυθμίσεις, αλλιώς θα προχωρήσουν σε αναγκαστικές
εισπράξεις και κατασχέσεις. Η αποστολή των συγκεκριμένων επιστολών έχει ξεσηκώσει δικαιολογημένα θύελλα διαμαρτυριών και αντιδράσεων από τους χειμαζόμενους λόγω της οικονομικής στενότητας επιχειρηματίες, καθώς το ύφος γραφής είναι ιδιαίτερα απειλητικό και σίγουρα δεν βελτιώνει το κλίμα στην αγορά, λίγο πριν το Πάσχα».

Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, η ΕΣΕΕ έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί ότι με εκφοβισμούς και απειλές του επιχειρηματικού κόσμου δεν είναι δυνατόν να αυξηθεί η ρευστότητα των ταμείων. «Σε αυτές τις δύσκολες εποχές, που ο επιχειρηματίας, εξ’ ανάγκης και μόνο ιεραρχεί τις προτεραιότητές του, το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΕ συνεχίζουν να “διώχνουν” αυτόν που τα βάζει στην πρώτη θέση, απαιτώντας προκαταβολές και ποσά δόσεων εκτός πραγματικότητας», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.







vimanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου