Τρίτη 27 Μαΐου 2014

14 νέοι δήμαρχοι στην Ήπειρο! Μόλις 4 οι "παλιοι".


14 νέοι δήμαρχοι στην Ήπειρο! Μόλις 4 οι "παλιοι".


Μόλις 4 είναι οι δήμαρχοι που… κράτησαν δυνάμεις στην Ήπειρο και επανεκλέχθηκαν. Σε άλλους 14 Δήμους εξελέγησαν νέοι δήμαρχοι, με αποτέλεσμα ο αυτοδιοικητικός χάρτης της περιοχής μας να έχει αλλάξει για τα καλά.

Ξεκινάμε από το Δήμο Ιωαννιτών, όπου ο Θωμάς Μπέγκαςέκανε την ανατροπή –συγκριτικά με τον α γύρο- και επικράτησε του Νίκου Γκόντα.«Θα υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας στο ακέραιο. Ήταν μια μεγάλη νίκη» ήταν οι πρώτες δηλώσεις του Θωμά Μπέγκα, με τον Νίκο Γκόντα να δίνει συγχαρητήρια στο νέο δήμαρχο, αλλά να αφήνει και έντονα υπονοούμενα, κάνοντας λόγο για «γραμμάτια» και σημειώνοντας πως «η ψήφος είναι μυστική, αλλά η πόλη είναι μικρή».

Το… μπαμ του Ζαγορίου
Μια από τις πιο ιστορικές –ίσως και αναπάντεχες- ανατροπές ήταν αυτή στο Δήμο Ζαγορίου. Ο Βασίλης Σπύρου είναι ο νέος Δήμαρχος (55%-45% στο 96% της ενσωμάτωσης), αφού κατάφερε και ανέτρεψε τη διαφορά που είχε στον α γύρο από τον Γαβριήλ Παπαναστασίου, επί σειρά ετών δήμαρχο της περιοχής. «Είναι μια νέα μέρα για το Ζαγόρι. Μια νέα εποχή» ήταν το σχόλιο του κ. Σπύρου στη ΒΗΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

Νέος δήμαρχος και στη Δωδώνη, αφού ο Χρήστος Ντακαλέτσης επικράτησε του Κώστα Κατσανάκη, ενώ ανατροπή είχαμε και στο Μέτσοβο, με τοΚώστα Τζαφέα να εκλέγεται, με διακοπή μιας θητείας, εκ νέου δήμαρχος της περιοχής. «Ξεκινά μια νέα ημέρα για το Μέτσοβο. Ευχαριστώ όλους όσοι μας ψήφισαν και όλους τους πολίτες του Μετσόβου. Μπορούμε να πετύχουμε πολλά» ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Τζαφέα στη ΒΗΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

Ανατροπή έκανε και ο Μιχάλης Πλιάκος στη Ζίτσα. Ο νέος δήμαρχος της περιοχής επικράτησε του Βασίλη Γαρδίκου (54%-46% στο 90% της ενσωμάτωσης) και μιλώντας στη ΒΗΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ θέλησε να ευχαριστήσει όλους τους πολίτες που του έδωσαν την ευκαιρία να μπει στο τιμόνι του Δήμου και να προσπαθήσει να βάλει την περιοχή σε τροχιά ανάπτυξης, όπως ανέφερε.

Νέο δήμαρχο έχει και η Κόνιτσα, τον Ανδρέα Παπασπύρου, που επικράτησε της Ελένης Παπαμιχαήλ με ένα ποσοστό σχεδόν στο 59% (στο 90% της ενσωμάτωσης).

Ο Χρ. Τσιρογιάννης
Η Άρτα γνώριζε από την προηγούμενη Κυριακή, ότι θα έχει νέο δήμαρχο, αφού στο β γύρο δεν πέρασε ο Γιάννης Παπαλέξης. Ο νέος «άρχοντας» της Άρτας είναι ο Χρήστος Τσιρογιάννης –ο νεότερος ηλικιακά δήμαρχος στην Ήπειρο-, που επικράτησε του Παύλου Στασινού (55%-45% στο 94% της ενσωμάτωσης). «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Αρτινούς, που μας επέλεξαν. Πρέπει πλέον να εργαστούμε σκληρά για να βάλουμε την Άρτα σε αναπτυξιακή ρότα» είπε στη ΒΗΜΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ο κ. Τσιρογιάννης.

Ο Μαρίνος Γαρνέλης είναι ο νέος δήμαρχος των Κεντρικών Τζουμέρκων, αφού επικράτησε με 52%-47% του Χρήστου Χασιάκου, ενώ αναπάντεχη –σύμφωνα με τα προγνωστικά- ανατροπή είχαμε στο Δήμο Ζηρού, με το Νίκο Καλαντζή να επικρατεί του νυν δημάρχου Δημήτρη Γιολδάση (57%-43% στο 80% της ενσωμάτωσης).

Τέλος, ο Γιάννης Λώλος παίρνει τη θέση του Γιώργου Κάτσινου (δεν είχε θέσει υποψηφιότητα) στην Ηγουμενίτσα και ο Χρήστος Μπαΐλης επανεκλέχθηκε στην Πρέβεζα. Ο μεν πρώτος νίκησε το Θωμά Παππά με 57% έναντι 43% και ο δε κ. Μπαΐλης επικράτησε του Τάκη Παππά με 55%-45%.

Οι… άνετοι
Εκτός από τους παραπάνω, υπήρχαν και επτά δήμαρχοι που σήμερα έβλεπαν τις διαδικασίες χωρίς άγχος, αφού εξελέγησαν από την πρώτη Κυριακή. Πρόκειται για τους Γιάννη Σεντελέ (Β. Τζουμέρκα), Κώστα Καψάλη (Πωγώνι), Σταυρούλα Μπραΐμη- Μπότση (Σούλι), Στ. Παππά (Φιλιάτες), Στάθη Γιαννούλη (Νικολάου Σκουφά), Περικλή Μίγδο (Γ. Καραϊσκάκη) και Αντώνη Νάστα (Πάργα).

Όπως γίνεται αντιληπτό, η νέα Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου θα γεμίσει από νέα πρόσωπα και ελπίδα όλων είναι όλοι οι δήμαρχοι, νέοι και παλιοί, θα φέρουν το κάτι διαφορετικό στις πόλεις τους, αυτό, για το οποίο άπαντες δεσμεύτηκαν στα προγράμματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου