Σάββατο 10 Μαΐου 2014

"Τουρισμός και πρωτογενής τομέας το δίπολο ανάπτυξης της Θεσπρωτίας"

"Τουρισμός και πρωτογενής τομέας το δίπολο ανάπτυξης της Θεσπρωτίας" 



Ο τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας, είναι το δίπολο στο οποίο στηρίζεται η ανάπτυξη της Θεσπρωτίας, υπογράμμισε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, κατά τη διάρκεια περιοδειών του σε Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, συνοδευόμενος από τον νυν και εκ νέου υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους. "Η Περιφερειακή Αρχή" τόνισε, "έχει ήδη συμβάλλει ουσιαστικά στην επίλυση προβλημάτων και στην προώθηση νέων δράσεων που βελτιώνουν τις υποδομές και προωθούν την ανάπτυξη, τόσο στον τουρισμό, όσο και στον αγροτικό τομέα".

Ειδικότερα κατά την περιοδεία του στο Δήμο Φιλιατών και σε επαφές που είχε με κατοίκους, αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια από την Περιφέρεια. Μεταξύ άλλων, σημείωσε την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων στον ποταμό Καλαμά και το φράγμα Ραγίου, τη συνδρομή στους ΤΟΕΒ Ελαίας, Βρυσέλας και Αετού για την λειτουργία των αντλιοστασίων τους, στις παρεμβάσεις για την επίλυση του ζητήματος των βοσκοτόπων, (που οδήγησε και στην πρόσφατη ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης) κ.α. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι στις προθέσεις της Περιφερειακής Αρχής είναι η ένταξη του αναδασμού του κάμπου της Ελαίας στο νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης.

Επισκέψεις, συναντήσεις και ομιλίες- κατά περίπτωση- έγιναν σε Κεραμίτσα, Φιλιάτι, Μαζαρακιά, Καρτέρι, Πέρδικα Σύβοτα και Πλαταριά.


http://vimanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου