Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Γ. Παπαδημητρίου: "Σοβαρές Οι Ευθύνες Της Περιφερειακής Αρχής Στον Καθορισμό Των Εκλογικών Τμημάτων."

 Γ. Παπαδημητρίου: "Σοβαρές Οι Ευθύνες Της Περιφερειακής Αρχής Στον Καθορισμό Των Εκλογικών Τμημάτων."

Για μια ακόμη φορά η Περιφερειακή Αρχή της Ηπείρου αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων, εγκαταλείποντας την πάγια αρχή, που ίσχυε στις αυτοδιοικητικές εκλογές λόγω του μεγάλου αριθμού των συνδυασμών και των υποψηφίων και επομένως του όγκου της εργασίας των Εφορευτικών Επιτροπών.

Συγκεκριμένα στο παρελθόν εφαρμοζόταν η αύξηση των εκλογικών τμημάτων σε...
σύγκριση με τις βουλευτικές εκλογές και η αντίστοιχη μείωση του αριθμού των εγγεγραμμένων εκλογέων κατά εκλογικό τμήμα.

Αντίθετα οι εκλογές της 18ης και 25ης Μαḯου 2014, τουλάχιστον στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, καθώς αυτή τη στιγμή δεν έχω εικόνα για τις υπόλοιπες Ενότητες, θα γίνουν με τα δεδομένα των βουλευτικών εκλογών του 2012, πράγμα που σημαίνει εκλογικά τμήματα δυναμικότητας 580 και 590 εγγεγραμμένων εκλογέων στα αστικά και στα μεγάλα επαρχιακά κέντρα.

Και τούτο παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με τις εκλογικές εγκυκλίους, οι καθ’ ύλην αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες είχαν τη διακριτική ευχέρεια να τροποποιήσουν την πρόταση του Υπουργείου, να αυξήσουν τα εκλογικά τμήματα και να μειώσουν τον αριθμό των εγγεγραμμένων.

Είτε πρόκειται για ασυγχώρητη προχειρότητα είτε για πειθήνια στάση της Περιφερειακής Αρχής σε κυβερνητικές υποδείξεις, είναι φανερό ότι η ομαλή και άνετη διεξαγωγή των εκλογών, ιδιαίτερα την πρώτη Κυριακή, θα αντιμετωπίσει σοβαρή δοκιμασία.

Γιάννενα, 9-5-2014
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

http://www.epirus-ellas.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου