Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Γιάννενα: Σκληρή κριτική Φίλιου στο πρόγραμμα της παράταξης Γκόντα


Γιάννενα: Σκληρή κριτική Φίλιου στο πρόγραμμα της παράταξης Γκόντα


"Η παράταξη του κ. Γκόντα ξέχασε το παρελθόν της στο Δήμο Ιωαννιτών και επανέρχεται υποσχόμενη τα πάντα. Υποσχόμενη κυρίως όσα δεν μπορούν να γίνουν"
Σκληρή κριτική στους πυλώνες προγράμματος που ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία, άσκησε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.
Ο κ. Φίλιος τόνισε ότι η παράταξη του κ. Γκόντα ξέχασε το παρελθόν της στο Δήμο Ιωαννιτών και επανέρχεται υποσχόμενη τα πάντα. Υποσχόμενη κυρίως όσα δεν μπορούν να γίνουν.
Η λογική του ψεύδους και της εξαπάτησης έχει εξαντληθεί στην πόλη των Ιωαννίνων, από την παράταξη του κ. Γκόντα, σημείωσε ο Δήμαρχος και τόνισε ότι η επόμενη πενταετία απαιτεί σοβαρότητα, οργάνωση, γνώση του νέου τοπίου της αυτοδιοίκησης και σεβασμό τόσο στο ίδιο το θεσμό της αυτοδιοίκησης όσο και στους πολίτες.
«Μελετούμε με πολύ μεγάλη προσοχή τους πυλώνες (;) του προγράμματος της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας.
Της παράταξης δηλαδή που διοίκησε το Δήμο επί δώδεκα ολόκληρα χρόνια.
Παρακολουθούμε το απόλυτο θέατρο του παραλόγου…

Απορούμε αν ο κ. Γκόντας έχει διαβάσει το πρόγραμμα της παράταξής του. Γιατί αν το έχει διαβάσει τότε μιλάμε για την πλήρη μετάλλαξη.
Ουσιαστικά αποδομεί ο ίδιος τον εαυτό του. Γιατί το πρόγραμμα που παρουσιάζει σήμερα είναι το ακριβώς αντίθετο από όσα έπραξε στις θητείες του ως δήμαρχος» σημείωσε ο κ. Φίλιος.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου το πρόγραμμα της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας έχει δύο χαρακτηριστικά:
- Το πρώτο είναι η βάναυση κακοποίηση της πρότασης που έχει καταθέσει ήδη η Δημοτική Αρχή για το νέο ΕΣΠΑ. Της πρότασης που είναι δημοσιοποιημένη από τον Ιανουάριο.
- Το δεύτερο είναι η συρραφή προτάσεων παρατάξεων ανά την Ελλάδα.
Εν κατακλείδι είναι το αποτέλεσμα ενός πολύ φτηνού λαϊκισμού.
Περιέχει πλήθος προτάσεων που ο δήμος δεν μπορεί να υλοποιήσει. Και δεν μπορεί να υλοποιήσει γιατί το απαγορεύει η Κυβέρνηση του μνημονίου. Η κυβέρνηση που στηρίζει τον κ. Γκόντα.
Η κυβέρνηση που αποδόμησε την τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτή την αποδόμηση επιδιώκει να διαχειριστεί ο κ. Γκόντας.
Ο κ. Φίλιος καυτηρίασε με έμφαση την υποσχεσιολογία που χαρακτηρίζει το πρόγραμμα. Χαρακτηριστικά τόνισε:
«Υπόσχεται τα πάντα.
Προσλήψεις, διορισμούς, θέσεις εργασίας, Fast track επενδύσεις…
Διεθνές αεροδρόμιο, οδικούς άξονες, τουρισμό, μείωση των τελών, συνεργασία με ιδιώτες….
Διαφάνεια, τακτική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, μέχρι και δική του Διαύγεια θα κάνει ο κ. Γκόντας.
Μόνο θάλασσα δεν θα φέρει στα Γιάννινα αλλά δεν έχουμε παράπονο, θα πάει τα Γιάννινα στη θάλασσα με την ίδρυση γραφείου τουρισμού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας».
Απερίγραπτη χαρακτήρισε ο κ. Φίλιος την πρόταση για αξιολόγηση των υπαλλήλων του Δήμου από ιδιωτική εταιρία, σημειώνοντας ότι δείχνει παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης στις υπηρεσίες του Δήμου, στον «κοιμώμενο» γίγαντα που έχει ξυπνήσει προ πολλού.
«Από όσα λέει ο κ. Γκόντας μόνο ένα μπορούμε να πιστέψουμε. Ότι είναι έτοιμος και πάλι να παραδώσει τα Γιάννινα στα συμφέροντα των ολίγων. Να παραδώσει την πόλη στα ιδιωτικά συμφέροντα.
Οι προτάσεις του τρία χρόνια που βρίσκεται στα έδρανα της αντιπολίτευσης εξαντλήθηκαν στις λακκούβες και τις λάμπες. Προεκλογικά λοιπόν έρχεται να υποσχεθεί τα πάντα.
Έχει παρελθόν ο κ. Γκόντας. Δεν προέκυψε σήμερα ούτε ο ίδιος ούτε η παράταξή του.
Και το παρελθόν του είναι βεβαρημένο», υπογράμμισε ο κ. Φίλιος.
Καταλήγοντας ο δήμαρχος σχολίασε το μέρος που σχετίζεται με τις δημοτικές ενότητες, κάνοντας ειδική αναφορά στην πρόταση για μεταφορά του ΚΤΕΛ εκτός πόλεως και υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Γκόντας ήταν αυτός που δημιούργησε το πρόβλημα με την εγκατάσταση του σταθμού στην Παπανδρέου.
Καυτηρίασε ακόμη την πρόταση για μεταφορά όλων των δημόσιων υπηρεσιών, σημειώνοντας ότι μπορεί να γίνει μόνο στην περίπτωση όπου το σύνολο των κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ, θα διατεθεί αποκλειστικά στο Δήμο Ιωαννιτών.

http://www.pamepreveza.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου