Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

21 χρονια δουλευε στο Δ.Ν.Τ ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ της ΕΛΣΤΑΤ......Εκτελεσε μια χαρα το εργο των αφεντικων του!!!! Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ τι λεει για αυτο το παλληκαρι?





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ολο το βιογραφικο του απο το https://el.wikipedia.org/

Ο Ανδρέας Γεωργίου (1960) είναι Έλληνας οικονομολόγος και στατιστικός. Από το 2010 έωςτο 2015 διετέλεσε πρόεδρος τηςΕλληνικής Στατιστικής Αρχής.

Βιογραφικά στοιχεία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]
Γεννήθηκε στην Πάτρα και αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών. Πραγματοποίησε[1] σπουδές στα οικονομικά και τις πολιτικές επιστήμες στο Amherst College όπου απεφοίτησε Summa Cum Laude, Phi Beta Kappa. Αναγορεύθηκε διδάκτωρ[1] των οικονομικών του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.


Την περίοδο 1989 - 2010 υπήρξε στέλεχος[1] του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου


. Στις 2 Αυγούστου 2010 ανέλαβε πρόεδρος της νεοσύστατης Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), η οποία δημιουργήθηκε προς αντιμετώπιση της επί μακρόν αναξιοπιστίας των επισήμων στατιστικών της Ελλάδας.[2] [3] [4]
Το έργο της Αρχής κατά την περίοδο της πενταετούς θητείας του, η οποία έληξε στις 2 Αυγούστου 2015, περιγράφεται αναλυτικά στο δημοσίευμα[5] Αναφορά στο Έργο της ΕΛΣΤΑΤ, Αύγουστος 2010 - Αύγουστος 2015.
Οδήγησε την Ελληνική Στατιστική Αρχή στα 5 πρώτα της χρόνια ως ανεξάρτητη Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, αναδιοργανώνοντας και ξανακτίζοντας την υπηρεσία (σε σχέση και με τη στατιστική παραγωγή και με τη διοίκηση) σε νέα βάση πλήρους τήρησης των διεθνών και Ευρωπαικών στατιστικών αρχών και πρακτικών, που είχε ως αποτέλεσμα την καθιέρωση της αξιοπιστίας των επίσημων στατιστικών της Ελλάδας διεθνώς.
Για την επίτευξη του πρωταρχικού στόχου της ΕΛΣΤΑΤ κατά τη θητεία του Ανδρέα Γεωργίου, δηλαδή κατ’ αρχήν της ενδυνάμωσης της αξιοπιστίας των επίσημων στατιστικών της Χώρας και κατόπιν της εδραίωσης της εμπιστοσύνης των χρηστών, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, στις εν λόγω στατιστικές, η ΕΛΣΤΑΤ έδωσε έμφαση, σε τέσσερις (4) βασικούς άξονες: α) στη βελτίωση και συνεχή διασφάλιση της ποιότητας και αξιοπιστίας των στατιστικών μέσω της απαρέγκλιτης εφαρμογής του Κώδικα Ορθής Πρακτικής για τις Ευρωπαϊκές Στατιστικές, με αναδόμηση των διαδικασιών και της γενικότερης προσέγγισης στην παραγωγή των στατιστικών, β) στη χρηστή διακυβέρνηση της Στατιστικής Υπηρεσίας, όσον αφορά στις λειτουργίες και τη διαχείρισή της, με βάση ένα σύστημα κανόνων που βελτιώνει και την αποτελεσματικότητα των στατιστικών εργασιών, γ) στη στενότερη συνεργασία με τους χρήστες των στατιστικών στοιχείων και την ανταπόκριση στις ανάγκες τους, καθώς και στον συντονισμό και τη συνεργασία με άλλους παραγωγούς στατιστικών δεδομένων, με σκοπό τη βελτίωση των στατιστικών, δ) στην εντατική συνεργασία και ανάληψη δράσεων μέσα στην ευρωπαϊκή και διεθνή στατιστική κοινότητα.
Διετέλεσε πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας του Συμβουλίου για τις Στατιστικές (Working Party on Statistics of the Council of the EU), στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014. Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του στην ανωτέρω Ομάδα Εργασίας, έλαβε χώρα σημαντικό έργο σχετικά με την προώθηση του στατιστικού νομοθετικού έργου στην Ευρωπαική Ένωση: ολοκληρώθηκαν τέσσερις νομοθετικές Προτάσεις και οι σχετικές νομοθετικές πράξεις (Κανονισμοί) δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, ενώ για άλλους πέντε φακέλους σημειώθηκε σημαντική πρόοδος ως προς το επίπεδο επίτευξης συμφωνίας σε επίπεδο Ομάδας Εργασίας Συμβουλίου.
Εξελέγη από την Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Στατιστικού Συστήματος στο Partnership Group του Ευρωπαϊκού Στατιστικού Συστήματος, του οποίου η αποστολή είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Στατιστικού Συστήματος στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, ιδίως με τη διασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργίας της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Στατιστικού Συστήματος (European Statistical System Committee – ESSC). Διετέλεσε μέλος του Partnership Group κατά την περίοδο 2012-2014.
Εξελέγη από την ESSC και διετέλεσε μέλος στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Στατιστικού Φόρουμ (Bureau of the European Statistical Forum) την περίοδο 2013-2015 – το Forum αποτελεί ένα όργανο διακυβέρνησης των σχέσεων μεταξύ του Ευρωπαϊκού Στατιστικού Συστήματος και του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών– καθώς και στη συντακτική επιτροπή (editorial board) της ΄Εκθεσης του Ευρωπαϊκού Στατιστικού Συστήματος (European Statistical System Report) την περίοδο 2014-2015.
Εξελέγη μέλος του Διεθνούς Στατιστικού Ινστιτούτου (International Statistical Institute) το 2013.
Διετέλεσε μέλος της Υπο-Επιτροπής για τις Στατιστικές της Επιτροπής Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Sub-Committee on Statistics of the Economic and Financial Committee of the EU) την περίοδο 2014-2015.
Διετέλεσε την περίοδο 2010-2015 ex officio μέλος της Επιτροπής του Ευρωπαικού Στατιστικού Συστήματος (European Statistical System Committee), της Διάσκεψης Ευρωπαίων Στατιστικών (Conference of European Statisticians), της Επιτροπής του ΟΟΣΑ για τις Στατιστικές και την Στατιστική Πολιτική (OECD Committee on Statistics and Statistical Policy), και του Διεθνούς Στατιστικού Ινστιτούτου
Έχει διδάξει[1] Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Michigan και έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Μπρατισλάβα (Σλοβακία).
Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, σλοβακικά και ρωσικά.




fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου