Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Δήμος Κόνιτσας: Η διατήρηση του Αστυνομικού Τμήματος της Πυρσόγιαννης είναι απολύτως αναγκαίαΗ δημοσίευση του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στην αναδιάρθρωση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας προκάλεσε απογοήτευση πικρία και αγανάκτηση στο Δήμο Κόνιτσας όπως αναφέρει δε ανακοίνωσή του και συνεχίζει λέγοντας:

"Απογοήτευση γιατί αντιλαμβανόμαστε ότι, απευθυνόμαστε σε ¨ώτα μη ακουόντων¨.

Πικρία γιατί διαπιστώνουμε ότι, ο τόσο ευαίσθητος χώρος της ακριτικής μας περιοχής εγκαταλείπεται σιγά σιγά αλλά σταθερά από το ενδιαφέρον της πολιτείας, που εκφράζεται από τους αρμόδιους φορείς διαχρονικά.

Αγανάκτηση γιατί λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς να υπολογίζονται οι ιδιαιτερότητες της ακριτικής μας περιοχής, όπως είναι η γεωμορφολογία του εδάφους, οι μεγάλες αποστάσεις των απομακρυσμένων τοπικών κοινοτήτων, η αυξημένη παραβατικότητα και η εγγύτητα των χωριών με τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Η Δημοτική Αρχή, από τα αρχικά στάδια της σχεδίασης αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, με έγγραφα και προσωπικές επαφές προσπάθησε να πείσει την φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ ότι, η διατήρηση του Αστυνομικού Τμήματος της Πυρσόγιαννης είναι απολύτως αναγκαία, ενώ η κατάργησή του θα επιδράσει έντονα αρνητικά στο αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων των ακριτικών περιοχών, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι άτομα μεγάλης κυρίως ηλικίας.

Επιπροσθέτως, η κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος:

• Δεν προσφέρει κανένα δημοσιονομικό όφελος, ούτε εξοικονόμηση προσωπικού, αφού το Α.Τ Πυρσόγιαννης συστεγάζεται με το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, σε κτίριο που έχει ήδη παραχωρηθεί δωρεάν.

• Θα υποβαθμίσει και θα δυσχεράνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους κατοίκους των Τοπικών Κοινοτήτων.

• Θα μειώσει καθοριστικά τη δυνατότητα πρόληψης και καταστολής της αυξημένης παραβατικότητας στην περιοχή, που απαιτεί καθημερινή αστυνόμευση.

• Θα συντελέσει βάσιμα σε αναστολή κάθε οικονομικής δραστηριότητας και θα καλλιεργήσει τάση φυγής και των εναπομεινάντων κατοίκων στα ακριτικά μας χωριά.

Πρέπει να σημειωθεί ότι, ο Δήμος με έγγραφό του είχε προτείνει τη λήψη σειράς μέτρων, προκειμένου να υπάρξει ανάσχεση της παραβατικότητας, στα οποία συμπεριλαμβανόταν και το κύριο αίτημα της μη υλοποίησης της πρότασης κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος Πυρσόγιαννης, για τους λόγους που εμπεριστατωμένα εκτέθηκαν στο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου της 4ης/12/2015.

Αντί των παραπάνω έχουμε ως απάντηση την προώθηση της διαδικασίας ψήφισης του Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Πυρσόγιαννης.

Η Δημοτική Αρχή για μία ακόμη φορά απευθύνεται προς την αρμόδια φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου η τελευταία να επανεκτιμήσει τα δεδομένα και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ιδιαίτερες συνθήκες της ακριτικής μας περιοχής και όλους τους υπόλοιπους παράγοντες που επηρεάζουν την ασφάλειά της, να αναθεωρήσει την απόφασή της για την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Πυρσόγιαννης. Μια τέτοια κίνηση θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από το σύνολο της Τοπικής Κοινωνίας και θα συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου