Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Μεταφέρεται στον Κατσικά η Πολεοδομία




Στο κτίριο του πρώην δημαρχείου του Κατσικά πρόκειται να μετακομίζει άμεσα η διεύθυνση Πολεοδομίας του δήμου Ιωαννιτών, με την μεταφορά και την προετοιμασία του κτιρίου να έχει αρχίσει ήδη να δρομολογείται.

Πρόκειται για μια μη αναμενόμενη εξέλιξη, αφού μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο των γενικότερων μετακινήσεων των υπηρεσιών που έχει προχωρήσει ή δρομολογήσει η δημοτική αρχή με στόχο την εξοικονόμηση πόρων από ενοίκια αλλά και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, δεν είχε αναφερθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ωστόσο, πλέον βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη μετακίνηση μιας νευραλγικής μάλιστα υπηρεσίας στον Κατσικά, όπου το παλιό δημαρχείο, πλην κάποιων παρεμβάσεων που απαιτούνται για να γίνει πιο λειτουργικό, είναι σε καλή κατάσταση.

Η αιτία της μετακόμισης της υπηρεσίας είναι τα προβλήματα που υπάρχουν στο κτίριο της οδού Κωλέττη 4, όπου στεγάζεται σήμερα. Το κτίριο, που χτίστηκε με χρήματα από τοΚληροδότημα Ελένης Ζωγράφου (το οποίο έχει περιέλθει στον δήμο), παρουσιάζει σημαντικές και επικίνδυνες φθορές με αποτέλεσμα να απαιτούνται σημαντικές παρεμβάσεις.

Για τον σκοπό αυτό -των εργασιών ανακατασκευής- έχει προβλεφθεί κονδύλιο από το Κληροδότημα και μετά την απομάκρυνση της υπηρεσίας θα μπορέσει να δρομολογηθεί.

Η μετακίνηση της υπηρεσίας αναιρεί τη σχεδιαζόμενη μετακίνηση του συνόλου των υπηρεσιών του δήμου στο ΚΕΠΑΒΙ, κάτι που διερευνάται ακόμη, στο πλαίσιο τηςχωροταξικής αναδιάταξης των υπηρεσιών του, με στόχο τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας τους και την επίτευξη οικονομίας κλίμακας.

Η αναγκαιότητα για παρεμβάσεις, όμως, στο κτίριο που στεγάζεται η Πολεοδομία επιβάλλει αμεσότερες και ταχύτερες διαδικασίες.

Αναπάντητο παραμένει ωστόσο αν η μετακόμιση αυτή θα είναι μόνιμη ή προσωρινή, μέχρι δηλαδή την ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών στην οδό Κωλέττη.

Δε λείπουν οι αντιδράσεις
Η μετακίνηση της υπηρεσίας, αν και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, είναι γνωστή μεταξύ των… παροικούντων την Ιερουσαλήμ. Εξάλλου, οι εργαζόμενοι και οι άμεσα εμπλεκόμενοι, όπως οι μηχανικοί και όσοι συναλλάσσονται καθημερινά με την Πολεοδομία της πόλης, δε θα μπορούσαν να μην ενημερωθούν για κάτι τέτοιο.

Έτσι ήρθαν και οι πρώτες αντιδράσεις, με το τμήμα Ηπείρου του τεχνικού Επιμελητηρίου να εκφράζει την αντίθεσή του στην μετακίνηση της υπηρεσίας στον Κατσικά.

Τα μέλη της διοικούσας επιτροπής συμμερίζονται τα προβλήματα που υπάρχουν στο κτίριο της Κωλέττη, που δεν πληροί τις προϋποθέσεις ενός σύγχρονου δημόσιου κτιρίου, στεγάζοντας μια υπηρεσία με την οποία συναλλάσσονται καθημερινά δεκάδες πολίτες, χωρίς, ωστόσο, να παραγνωρίζουν το γεγονός πως μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και βελτίωσης της λειτουργικότητάς του.

Εκφράζουν, ωστόσο, τη δυσαρέσκειά τους, καθώς πρόκειται για μια ειλημμένη απόφαση, που ελήφθη αιφνιδιαστικά και χωρίς την απαιτούμενη διαβούλευση, με δεδομένο το πρόβλημα που θα προκύψει για τον κλάδο των μηχανικών της περιοχής, όταν θα αναγκάζονται για τις καθημερινές τους επαφές με την υπηρεσία να μετακινούνται στον Κατσικά.

Ζητούν δε από τον δήμαρχο Θ. Μπέγκα και επανεξετάσει τον χώρο μετακίνησης της υπηρεσίας εντός της πόλης, προκειμένου να αποφευχθούν μεγαλύτερες δυσλειτουργίες.



agon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου