Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Στον Εισαγγελέα ο αστυνομικός που συνελήφθη… Εμπλέκεται και υπάλληλος του αεροδρομίου!





Σε εξέλιξη είναι η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας, η οποία προχώρησε στη σύλληψη ενός 49χρονου αστυνομικού που κατηγορείται για δωροληψία και παράβαση καθήκοντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 49χρονος αρχιφύλακας, ο οποίος υπηρετεί στη Μέρτζιανη θα οδηγείται στον Εισαγγελέα εντός της ημέρας και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για την απολογία του.
Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, ο Αρχιφύλακας κατελήφθη σε περιοχή των Ιωαννίνων να έχει στη κατοχή του ένα Αλβανικό Διαβατήριο (η γνησιότητα του οποίου διερευνάται) με τα στοιχεία 49χρονης υπηκόου Αλβανίας, το οποίο είχε παραλάβει από 44χρονο υπάλληλο του Αερολιμένα Ιωαννίνων.
Σκοπός ήταν να σφραγίσει την έξοδο της από τη χώρα, απουσία αυτής και έναντι χρηματικής αμοιβής.
Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα την δωροληψίας και δωροδοκίας υπαλλήλου, της παράβαση καθήκοντος καθώς και της παράβασης διατάξεων του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης.
Στο κύκλωμα διερευνάται η συμμετοχή ενός υπαλλήλου του Τελωνείου Μέρτζιανης και ενός ακόμη Αλβανού.
Σε βάρος του αστυνομικού διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η δράση των συγκεκριμένων είχε γίνει αντιληπτή από ανώτερους αξιωματικούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Ήταν οι πρώτοι που άρχισαν να διερευνούν την υπόθεση, συγκέντρωσαν σημαντικά στοιχεία και ζήτησαν την συνδρομή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, όπως συνηθίζεται σε υποθέσεις που εμπλέκονται αστυνομικοί και δημόσιοι λειτουργοί.
Στην ίδια υπόθεση καθοριστικός ήταν ο ρόλος του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Κώστα Σκούμα, ο οποίος έχει προχωρήσει σε μία συνολική αναδιάταξη του προσωπικού και στη συγκρότηση ειδικών αστυνομικών ομάδων οι οποίες αποδίδουν μέχρι τώρα πολύ σημαντικά αποτελέσματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου