Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Θύελλα αντιδράσεων από το κλείσιμο της ΣΤΥΑ και σκληρή κριτική στον Α/ΓΕΑ!Δεύτερη επιστολή
Οι αντιδράσεις για τα όσα ψηφίστηκαν στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ για την ΣΤΥΑ δεν πρόκειται να σταματήσουν εύκολα. Στόχος των απόφοιτων της Σχολής δεν φαίνεται να είναι τόσο ο ΥΕΘΑ αλλά τα “πυρά” έχουν στραφεί κυρίως προς τον Α/ΓΕΑ.

Μετά από την επιστολή του Επίτιμου Προέδρου του Συλλόγου Αποφοίτων ΣΤΥΑ κ. Παναγιώτη Καράμπελα που δημοσίευσε το Militaire.gr ακολουθεί δεύτερο κείμενο με αποδέκτη τον Α/ΓΕΑ
Ο κ.Νικόλαος Βούλγαρης Σμηναγός ε.α. – Μέλος Δ.Σ. ΕΑΑΑ
Πρώην Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Αποφοίτων ΣΤΥΑ γράφει:
Αξιότιμε κ. Αρχηγέ,
Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων αφενός και την ψήφιση του κατάπτυστου νόμου 4407/16(ΦΕΚ.134Α, 27/07/16), με τον οποίο δόθηκε τέλος στις ιστορικές Σχολές ΣΤΥΑ, ΣΥΔ και ΣΙΡ, αποφάσισα να σας ξαναγράψω δύο αράδες και να «σας ευχαριστήσω» για την διάλυση – κατάργιση της Σχολή μου. Βέβαια μέχρι την ψήφιση του Ν.4407/16 λογιζόμουν ως απόφοιτος της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ), σήμερα μετά την ψήφιση του Ν.4407/16 δεν γνωρίζω ποιας Σχολής είμαι απόφοιτος. Όχι μόνο εγώ αλλά και 13500 απόφοιτοι φαντάζομαι θα διερωτώνται.
Θα ήταν πραγματικά διαφωτιστική μια απάντησή σας στο ερώτημα μου. Όπως χρήσιμη θα ήταν και μία απάντηση – συνολική τοποθέτηση σας σε όσα σας αναφέρει ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων ΣΤΥΑ κ. Παναγιώτης Καράμπελας σε επιστολή του την 23/08/2016, την οποία προσυπογράφω στο ακέραιο.
Αλλά ακόμη περιμένω απάντηση από την επιστολή μου της 17/04/2016, στην οποία σας παρέθετα τους λόγους για τους οποίους θα έπρεπε να αλλάξετε τόσο το προτεινόμενο όνομα της νέας Σχολής όσο και άλλα θέματα όπως τον βαθμό εξόδου , για τον οποίο σε συζήτησή μας στο γραφείο σας όταν σας είχα διατυπώσει την άποψή μου ότι πρέπει να είναι τουλάχιστον Επισμηνίας, είχατε αντιπροτείνει τον βαθμό του Σμηνία μέν αλλά στον ένα χρόνο να γίνεται Επισμηνίας. Θα το ξεχάσατε φαντάζομαι και γι’ αυτό τελικά μας κάνατε και χάρη που δεχτήκατε να γίνονται Επισμηνίες μετά από δύο χρόνια παραμονής στον βαθμό του Σμηνία. «Σας ευχαριστούμε θερμά και γι αυτό».
Κύριε Αρχηγέ,
Σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 46 του εν λόγω Νόμου, θα πρέπει εντός οκταμήνου να εκδοθεί προεδρικό διάταγμα στο οποίο θα κυρωθεί ο κανονισμός λειτουργίας της νέας Σχολής. Περιμένουμε λοιπόν με ανυπομονησία να δούμε τι είδους αναβάθμιση θα αναφέρεται στον κανονισμό λειτουργίας μιας και στον ψηφισθέντα νόμο δεν υπήρξε καμία απολύτως καταγραφή της όποιας αναβάθμισης. Συγκεκριμένα στις 373 λέξεις του πρώτου κεφαλαίου του Ν.4407/16 που αφορούν την ίδρυση της νέας Σχολήςδεν υπάρχει κάν η λέξη αναβάθμιση. Ελπίζουμε στον κανονισμό λειτουργίας να υπάρξει όχι μόνο η λέξη αλλά να αποτυπωθεί στην πράξη η ουσιαστική αναβάθμιση.
Τουλάχιστον, εκεί στον κανονισμό λειτουργίας , ας ελπίσουμε ότι θα βρείτε το σθένος να αποκαταστήσετε την διάλυση των Σχολών και πραγματικά να κάνετε πράξη τα περί αναβάθμισης αν και είμαστε πλέον βέβαιοι με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι η υποβάθμιση θα συνεχιστεί.
Και θα λογοδοτήσετε για την υποβάθμιση αυτή στους 122 φετινούς επιτυχόντες της ΣΤΥΑ αρκετοί από τους οποίους θα περνούσαν στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο βάσει των μορίων εισαγωγής τους, αλλά επέλεξαν την ΣΤΥΑ. Για να καταλάβετε τι επιπέδου δοκίμους έχει η Σχολή την οποία με τόση ευκολία καταργήσατε με σκοπό βέβαια να την αναβαθμίσετε. «Σας ευχαριστούμε θερμά και γι αυτό».
Κύριε Αρχηγέ,
Πολλοί διαβάζοντας την επιστολή μου μπορεί να απορήσουν και να εξοργιστούν με το ύφος της, όπως και εσείς προσωπικά φαντάζομαι. Και όσον αφορά τους υπολοίπους δεν νοιάζομαι ουδόλως. Για εσάς προσωπικά όμως κ. Αρχηγέ θα ήθελα να σας επισημάνω ότι εάν εξοργιστείτε μπορείτε πολύ εύκολα να με διαψεύσετε με τις αποφάσεις σας από εδώ και μπρός.
Και εξηγούμαι :
Τους επόμενους μήνες θα κληθείτε να προωθήσετε στον κ. ΥΕΘΑ τον κανονισμό λειτουργίας της νέας Σχολής. Με αφορμή την αοριστολογία της παραγράφου 3 του άρθρου 2 του Ν.4407/16 περί διατήρησης των συμβόλων και των θυρεών των καταργηθέντων Σχολών, αποκαταστήστε, όπως πραγματικά μας αξίζει σε όλους εμάς, την ιστορική συνέχεια των αποφοίτων των Σχολών ΣΤΥΑ , ΣΥΔ και ΣΙΡ. Αποδείξτε στην πράξη ότι σας ενδιαφέρει να αναβαθμίσετε την νέα Σχολή και να προωθήσετε τις απαιτούμενες προτάσεις για ουσιαστική αναβάθμιση των υποδομών-λειτουργιών της σχολής (κτίρια διαμονής, διδακτήρια, εργαστήρια, καθηγητές, γυμναστήρια, εστιατόριο, λέσχες, βιβλιοθήκες, κοινόχρηστοι χώροι υγιεινής, κινηματοθέατρο, γήπεδα κ.α.) τα οποία θα συνάδουν και με το επίπεδο εκπαίδευσης με καθιέρωση πτυχιακής εργασίας, με ισοτιμία πτυχίων των αποφοιτησάντων με ανάλογους φορείς εκτός Π.Α., όπως αντιστοίχως συμβαίνει με την Σχολή Ικάρων.
Είναι πασιφανές ότι επιχειρείται να θεσμοθετηθεί ένα αμιγώς Σώμα Υπαξιωματικών. Διαψεύστε το , και όταν θα έρθει η συζήτησή του, δηλώστε όπως ο αείμνηστος πρώην Α/ΓΕΑ Νικόλαος Στάππας σε αντίστοιχη συζήτηση στο ΣΑΓΕ « εγώ τους δικούς μου Υπαξιωματικούς τους θέλω να γίνονται Σμήναρχοι». Αλήθεια εσείς τους θέλετε κ. Αρχηγέ;;;; Γιατί αν τους θέλετε κ. Αρχηγέ, τότε γιατί ήσασταν ανένδοτος σχετικά με το όνομα της νέας Σχολής; Τι σας κρατούσε αμετάπειστο; Τι σας οδήγησε στο να προσθέσετε στην αρχική απόφαση του ΑΑΣ, «ΣΥΑ», το «ΜΟΝΙΜΩΝ» «ΣΜΥΑ»; Δεν είναι αυτό μια απόφαση με προοπτική την δημιουργία κλάδου υπαξιωματικών; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι με την ουσιαστική υλοποίηση του Ν.2913/01 θα έπρεπε και οι σχολές των άλλων δύο όπλων να μετονομαστούν σε Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ή Σχολές Τεχνολόγων;
Οι Σύλλογοι στηριζόμενοι στο πνεύμα του Ν.2913/01 είχαν καταλήξει στην πρόταση για να περιέχεται ο όρος Τεχνολόγος στο όνομα της νέας Σχολής, καθότι έτσι αναδεικνύεται και το επίπεδο Ανώτερης Εκπαίδευσης στο οποίο με τον υπόψη νόμο εντάχθηκαν, πλέον, οι σχολές αυτές. Άλλωστε και τα ΤΕΙ, τα οποία όταν εκδόθηκε ο νόμος αυτός βρίσκονταν ακόμη στην Ανώτερη Εκπαίδευση (Ανώτερα Τεχνολογικά Ιδρύματα), υπό τον όρο Τεχνολόγος, ο οποίος εκφράζει το επίπεδο εκπαίδευσης και όχι το περιεχόμενο κάθε ειδικότητας, περιλάμβαναν μεγάλο αριθμό ΜΗ τεχνικών ειδικοτήτων.
Όλα αυτά μας κάνουν να αντιλαμβανόμαστε την εμμονή σας στο όνομα της σχολής ωςΜονίμων Υπαξιωματικών, ότι υπηρετείτε και σεις τους διαχρονικούς σκοπούς εκείνων που για χρόνια αγωνίζονται να εξαφανίσουν-διαλύσουν-καταργήσουν τις σχολές αυτές, με κύριο εχθρό-στόχο τους τη ΣΤΥΑ των 18745 μορίων, πλέον!!!. Αυτό εκπέμπετε, κ. Αρχηγέ και στα άλλα όπλα. Κάποτε η Π.Α οδηγούσε τα άλλα όπλα σε εξελικτικές τροχιές. Μας θεωρούσαν πιο δημοκρατικής έκφρασης και λειτουργίας όπλο και κατά βάθος μας ζήλευαν. Τώρα εκείνοι μας οδηγούν στο χθες και σεις συμφωνείτε!!!! Τότε, οι ηγεσίες της Π.Α ένοιωθαν περήφανες, γιατί γνώριζαν το επίπεδο το δικό μας, όταν εξυπηρετούσαμε αεροσκάφη, ενώ εκείνων οι σχολές είχαν ειδικότητες σαγματοποιού κ.α. ανάλογα. Άλλωστε η διαφορά στο επίπεδο εκπαίδευσης μεταξύ των Σχολών της Π.Α και των άλλων δύο όπλων είχε αναγνωριστεί και με το Ν.2439/96, δίνοντας υψηλότερο καταληκτικό βαθμό, αυτόν του Σμηνάρχου, στους αποφοίτους των αντίστοιχων σχολών της Π.Α, χωρίς προαπαιτούμενα πτυχία ΑΕΙ κ.λ.π.
Αποκαταστήστε την καταφανή αδικία στην βαθμολογική εξέλιξη των αποφοίτων της νέας Σχολής. Είναι εντελώς άδικο οι Αξιωματικοί Στρατιωτικοί Ιερείς ( οι οποίοι μπορεί να προέρχονται από μετάταξη από τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 20 του Ν.4407/16) να εξελίσσονται στον καταληκτικό βαθμό του Ταξιάρχου οι έχοντες πτυχίο ΑΕΙ σύμφωνα με την παράγραφο 8 του άρθρου 18 του Ν.4407/16 και στον καταληκτικό βαθμό του Σμηνάρχου οι μη έχοντες πτυχίο ΑΕΙ σύμφωνα με την παράγραφο 9 του άρθρου 18 του Ν.4407/16 , αλλά άκουσον άκουσον οι ίδιοι απόφοιτοι των ΑΣΣΥ να εξελίσσονται στον καταληκτικό βαθμό του Σμηνάρχου οι έχοντες πτυχίο ΑΕΙ και στον καταληκτικό βαθμό του Αντισμηνάρχου οι μη έχοντες πτυχίο ΑΕΙ σύμφωνα με τον Ν.3883/10. Απόφοιτοι της ίδιας Σχολής να έχουν διαφορετικό βαθμό εξέλιξης μόνο και μόνο γιατί οι μέν επέλεξαν να μεταταχθούν στο σώμα των Στρατιωτικών Ιερέων. Συγχωρέστε με αλλά ούτε ο Ύψιστος θα το δεχόταν. Εσείς το δέχεστε κ. Αρχηγέ;;;;;
Κύριε Αρχηγέ ,
Στην επιστολή μου την 17/04/2016 σας είχα προειδοποιήσει ότι εάν αγνοήσετε τις προτάσεις των τριών Συλλόγων και εμείνετε στις αποφάσεις σας, η υστεροφημία σας θα πληγεί σε υπερθετικό βαθμό. Προφανώς δεν σας ενδιαφέρει. Για όλους μας όμως, ξέρετε κ. Αρχηγέ, έρχεται η ώρα της κρίσης και τότε ο καθένας μας θα εισπράξει ότι ακριβώς του αξίζει λόγω των πεπραγμένων του. Ουδείς ξεφεύγει από αυτό κ. Αρχηγέ, να το θυμάστε.
Με εκτίμηση,
Νικόλαος Βούλγαρης
Σμηναγός ε.α , Μέλος Δ.Σ. Ε.Α.Α.Α

militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου