Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Ουάσιγκτον κατά Άγκυρας για την προέλαση στο συριακό έδαφος


Αποτέλεσμα εικόνας για Ουάσιγκτον κατά Άγκυρας για την προέλαση στο συριακό έδαφος

Την ευθεία αντίθεση της στην προέλαση των τουρκικών δυνάμεων σε περιοχές της βόρειας Συρίας που ελέγχονται από τις – κυρίως κουρδικές - Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) εξέφρασε εκ νέου τη Δευτέρα η αμερικανική κυβέρνηση.
Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προέλασαν τη Δευτέρα στα ενδότερα της βόρειας Συρίας που ελέγχονται από μαχητές που είναι σύμμαχοι με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις.

"Περαιτέρω δράση εναντίον του SDF θα περιπλέξει τις προσπάθειες να αποκτήσουμε το ενιαίο μέτωπο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους που επιθυμούμε" ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Μπεν Ρόουντς.
Οι ΗΠΑ επέκριναν, τη Δευτέρα, ως «απαράδεκτες» τις συγκρούσεις ανάμεσα στις τουρκικές δυνάμεις και ορισμένες οργανώσεις της αντιπολίτευσης στη βόρεια Συρία και ζήτησαν απ' όλα τα ένοπλα μέρη, που παίρνουν μέρος στις συγκρούσεις αυτές, να αποσυρθούν και να επικεντρώσουν στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
«Θέλουμε να
Μπρετ Μακγκάρκ, ο ειδικός προεδρικός απεσταλμένος στον συνασπισμό που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος, επικαλούμενος μια δήλωση του υπουργείου Άμυνας.ΑΜΠΕ - skai.gr - SKAI.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου