Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ - Νέο «καμπανάκι» για τη λειτουργία της εμποροπανήγυρης




Ελέγχους στο παζάρι που ξεκινά στη Ζίτσα, ζητούν οι έμποροι των Ιωαννίνων

Το δικό τους «καμπανάκι» κινδύνου για τις συνέπειες που έχει η λειτουργία μιας εμποροπανήγυρης στα εμπορικά καταστήματα των Ιωαννίνων, κρούουν και φέτος οι έμποροι της πόλης, με αφορμή την έναρξη του παζαριού στο δήμο Ζίτσας.

Το παζάρι που κάθε χρόνο γίνεται στη συγκεκριμένη περιοχή, «μαγνητίζει» τους πολίτες του Λεκανοπεδίου, ωστόσο οι έμποροι της περιοχής έχουν αντίθετη άποψη για τη λειτουργία του.


Συγκεκριμένα, χθες, ο απερχόμενος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Νταλαμάγκας με αφορμή την έναρξη του παζαριού που θα γίνει στο δήμο Ζίτσας αναφέρθηκε στο θεσμό αυτό που, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι αναχρονιστικός.

Ο κ. Νταλαμάγκας αναφέρθηκε τόσο στα έσοδα που χάνονται για τους εμπόρους και τους επιχειρηματίες της πόλης όσο και στις συνθήκες που διεξάγονται τα υπαίθρια παζάρια.
«Τόσο οι κανόνες υγιεινής όσο και η ποιότητα των εμπορευμάτων, στα παζάρια, δεν είναι αυτή που προβλέπεται.

Εμείς θα επιμείνουμε για ελέγχους ώστε να τηρούνται όλα όσα πρέπει για την ασφάλεια των καταναλωτών.

Ελπίζουμε να μην γίνει κάποιο ατύχημα γιατί τότε οι αρμόδιοι θα κληθούν να δώσουν πολλές εξηγήσεις για την λειτουργία. Γ

ια παράδειγμα θα πρέπει να τηρείται η νομοθεσία για την πυρασφάλεια ενώ θα πρέπει επίσης να ζητείται, όπως ζητείται και στα πολύ-καταστήματα, η ύπαρξη χώρου στάθμευσης. Τηρούνται όλα αυτά;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.

Ο κ. Νταλαμάγκας τάχτηκε υπέρ της διοργάνωσης «Λευκής Νύχτας» στην αγορά των Ιωαννίνων με μοναδική όμως προϋπόθεση να απολαύσει τα οφέλη της ολόκληρη η αγορά και όχι μόνο συγκεκριμένοι εμπορικοί δρόμοι ή άλλου τύπου επιχειρήσεις εστίασης.
Όπως είπε η διοργάνωση πρέπει να είναι από κοινού με άλλες επιχειρήσεις ώστε αφενός να μοιραστούν τα έξοδα της διοργάνωσης και αφετέρου τα όποια οφέλη να αφορούν το σύνολο του εμπορικού κόσμου και όχι μόνο λίγα μεγάλα καταστήματα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου