Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Τρεις οικοδόμοι παράτησαν τη χριστουγεννιάτικη έξοδο τους και πλήρωσαν τη διαμονή άστεγης γυναίκας σε ζεστό ξενοδοχείo








Μια παρέα τριών οικοδόμων βγήκαν να διασκεδάσουν και να γιορτάσουν ανήμερα των Χριστουγέννων. Ο 43χρονος Roger Hartigan και οι συνάδελφοί του Joe Rich και David


Harrison βγήκαν στο κέντρο του Μπρίστολ για να περάσουν την όμορφη και παγωμένη χριστουγεννιάτικη βραδιά, με φαγητό και ποτό.

Όσο ακόμη ήταν στο δρόμο και συζητούσαν για το πού θέλουν να διασκεδάσουν, συνάντησαν μια ηλικιωμένη γυναίκα που ήταν άστεγη. Η 71χρονη φαινόταν αδύναμη και ήταν παγωμένη από το κρύο. Όλα της τα υπάρχοντα ήταν μέσα σε πλαστικές σακούλες.



Οι τρεις οικοδόμοι τη λυπήθηκαν κι αποφάσισαν να συγκεντρώσουν τα χρήματα που θα ξόδευαν για την έξοδό τους, ώστε να της εξασφαλίσουν ένα ζεστό δωμάτιο κι ένα πιάτο φαγητό, εκείνη την άγια νύχτα.

Της δώσανε τα χρήματα και προσπαθήσανε να σταματήσουν ένα ταξί για να την πάει σε κάποιο ξενοδοχείο, μα κανένα δε σταματούσε. Έτσι λοιπόν αποφάσισαν να περπατήσουν όλοι μαζί συνοδεύοντας τη γριούλα σε ένα ξενοδοχείο. Οι ευγενικοί οικοδόμοι, κουβαλούσαν τα πράγματά της στα χέρια και περπατούσαν πλάι της μέσα στο κρύο.





Δυσκολεύτηκαν να βρουν ένα ξενοδοχείο που θα μπορούσε να αποδεχτεί την άστεγη ηλικιωμένη. Τελικά όμως τα κατάφεραν και βρήκαν ένα δωμάτιο στο το Radisson Blu στο Broad Quay, με θέα στο Harbourside.

Η 71χρονη ήταν συγκλονισμένη με ό, τι της συνέβη εκείνη τη νύχτα. Ευχαριστούσε συνεχώς τους τρεις οικοδόμους και τους παρομοίασε με τους τρεις μάγους με τα δώρα που ήρθαν την Άγια Νύχτα των Χριστουγέννων. Τους εκμυστηρεύτηκε ότι ζούσε περιπλανόμενη στους δρόμους του Μπρίστολ για 18 ολόκληρα χρόνια.

Η έλλειψη στέγης στην Αγγλία είναι μια «εθνική κρίση» και η προσέγγιση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος ήταν μια αποτυχία. Περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι κοιμούνται στους δρόμους και πάνω από 78.000 οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων 120.000 παιδιών, είναι άστεγες και ζουν σε προσωρινά καταλύματα, δήλωσε η Επιτροπή Δημόσιων Λογαριασμών.


Η δέσμευση της κυβέρνησης να μειώσει τον αριθμό των αστέγων μέχρι το 2027 θα αντιμετωπίσει μόνο την «κορυφή του παγόβουνου», ανέφεραν οι βουλευτές, προσθέτοντας ότι υπήρξε μια απαράδεκτη έλλειψη πρόνοιας για τους άστεγους ή για αυτούς που απειλούνται από την έλλειψη στέγης.

Η κρίση των αστέγων αυξάνεται εδώ και χρόνια, καθώς ο αριθμός των ατόμων που κοιμούνται στους δρόμους αυξάνεται κατά 134% από το 2011, ενώ ο αριθμός των οικογενειών που ζουν σε προσωρινή στέγαση αυξήθηκε κατά 60% από το 2010, σύμφωνα με την έκθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου