Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Ο Στρατηγός Φράγκος «στήνει στον τοίχο» τον Αρχιεπίσκοπο: «Να κοιτάξει την εικόνα του Χριστόδουλου αν τολμάει ο Ιερώνυμος» – Ο κύβος ερρίφθη για πολιτικό κόμμα




του Ανδρέα Μουντζουρούλια



Ο κύβος ερρίφθη! Η στιγμή έφθασε για τον μεγάλο πατριώτη Φραγκούλη Φράγκο, ο οποίος έχει βγει




μπροστά πλέον και όπως ορθά ορίζει η περίσταση, στέλνει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. Η δημιουργία πολιτικής πλατφόρμας είναι αναγκαία και όπως όλα δείχνουν, οι κινήσεις οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Σήμερα μάλιστα, εξαπέλυσε πυρά κατά του Αρχιεπισκόπου, όπου με λίγα λόγια τον αποδόμησε πλήρως! Μιλώντας στην εκπομπή FOCUS PRESS του Άτλας TV Κεντρικής Μακεδονίας, ο Επιτιμος Στρατηγός άφησε αιχμές για τα όσα είπε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τόνισε ότι δεν χρειάζονται συλλαλητήρια αλλά συνεννόηση και ομοψυχία.

«Υπάρχει ένας μακαριστός, που λέγεται Χριστόδουλος. Να πάει μπροστά στην εικόνα του και αν τολμάει ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος ο σημερινός, ας τον κοιτάξει στα μάτια και μετά ας εκφράσει τη γνώμη του, με παρρησία και θάρρος, με χριστιανικό φρόνημα ορθόδοξο» τόνισε μεταξύ άλλων ο Στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης.

Δείτε το βίντεο:


Ο στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, πρώην ΥΠΕΘΑ και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, θα είναι κεντρικός ομιλητής στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή.


Ο ίδιος ο Στρατηγός είχε ξαναχτυπήσει πριν λίγες ημέρες και μιλώντας στον realfm 97,8 αναφέρθηκε στο Σκοπιανό και τις διαπραγματεύσεις, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Υπάρχει μία επισπεύδουσα υποτιθέμενη ανάγκη να κλείσει τώρα το θέμα. Αυτό μου φάνηκε δυσνόητο ως προς την επίλυση του και αντελήφθην ότι ξεκινάγαμε από εσφαλμένη βάση.

Ο στόχος που συμμετέχω είναι να υποβοηθήσω να γεμίσει η φαρέτρα των διαπραγματευτών μας με επιχειρήματα, με αυτά που απαιτούνται για να δώσουν διαφορετικό στίγμα σε αυτό που επιχειρούν σήμερα οι σημερινοί μας φίλοι» δήλωσε.

Ενώ στο Ράδιο98.4 είχε δηλώσει, «Είναι εφικτή λύση χωρίς το Μακεδονία για την ΠΓΔΜ αρκεί να φύγει ο Μ.Νίμιτς» τόνισε και πρόσθεσε ότι ο «Καραμανλής δεν δέχτηκε καμία σύνθετη ονομασία».

Το βίντεο με τις δηλώσεις:





ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ – ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ

Περίπου μισή ώρα διήρκησε η συνάντηση του Προκόπη Παυλόπουλου με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Η συνάντηση ξεκίνησε λίγο πριν τις 18:00 στο Προεδρικό Μέγαρο και έρχεται λίγες ώρες μετά την χθεσινοβραδινή συνάντηση που είχε ο Αρχιεπίσκοπος με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, με αντικείμενο το Σκοπιανό.

Ο κ. Ιερώνυμος αναχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο χωρίς να προβεί σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Ωστόσο μπροστά στις κάμερες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε την στάση της Εκκλησίας στα εθνικά θέματα. «Το θέμα που μας απασχολεί έχει και άλλες παραμέτρους, ήρθα να σας ενημερώσω για την εκκλησιαστική παράμετρο» απάντησε ο κ. Ιερώνυμος.

Μπροστά στις κάμερες οι δύο άνδρες είχαν τον εξής διάλογο:

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: Πώς είστε κ. Πρόεδρε; Τι κάνετε;

Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Όπως σας είπα, η συνηθισμένη εγρήγορση υπάρχει για όλα τα ζητήματα τα οποία αφορούν τον Τόπο, και για τα Εθνικά μας Θέματα. Θέλω να εξάρω την στάση της Εκκλησίας και στα θέματα αυτά. Μια στάση, η οποία έχει ως βασικό στόχο -χωρίς να αναμιγνύεται σε ζητήματα πολιτικής- να ευνοεί την συναίνεση, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό, και ιδίως αυτές τις ώρες. Και από την άλλη πλευρά να ευνοεί -βεβαίως- την έκφραση όλων των απόψεων, όπως όμως ταιριάζει στον Τόπο μας. Έναν Τόπο, όπου η Ορθοδοξία δίνει και τον τόνο του Πολιτισμού.Γιατί, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι ένα τμήμα του Πολιτισμού μας -το έχω πει πολλές φορές- και του κοινού μας Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, οφείλεται στην Χριστιανική Διδασκαλία. Η Χριστιανική Διδασκαλία αποπνέει έναν Πολιτισμό Αρχών, τον οποίο καθένας που υπερασπίζεται τις θέσεις του δεν πρέπει να τον ξεχνάει. Άρα είναι πηγή έμπνευσης για τα θέματα αυτά, η Εκκλησία της Ελλάδος. Με τις αποφάσεις και την πορεία της, έχει αποδείξει ότι είναι άξια εκπρόσωπος και φορέας αυτού ακριβώς του Πολιτισμού.

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: Ευχαριστώ κ. Προόεδρε, αλλά, όπως ξέρετε, αυτό το θέμα που μας απασχολεί έχει και άλλες παραμέτρους. Μία παράμετρος είναι και η Εκκλησιαστική. Και γι΄ αυτό ήρθα να σας δω λίγο, γι΄ αυτό ακριβώς το θέμα της Εκκλησιαστικής παραμέτρου και να σας ενημερώσω, τα από πλευράς Εκκλησίας, ως προς την εξέλιξη την Εκκλησιαστική. Αυτός είναι ο σκοπός μου και γι΄ αυτό ήρθα κοντά σας.

Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Πολύ περισσότερο δε, όταν η στάση που έχετε πάρει και για το θέμα το Εκκλησιαστικό, είναι στάση που τιμά την Ορθοδοξία και στηρίζει το Πατριαρχείο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Αυτό μη το λησμονάμε αυτές τις ώρες.

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: Είναι κατεξοχήν θέμα του Πατριαρχείου. Αλλά, όμως, πρέπει να συμβάλλουμε και εμείς γιατί έχουμε επιπτώσεις και στη ζωή της Εκκλησίας μας.

Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ευχαριστώ πάρα πολύ Μακαριώτατε.

Τσίπρας: Σέβομαι τις ανησυχίες σας

Ο πρωθυπουργός, που επανέλαβε τον σεβασμό του στις τοποθετήσεις και τις ανησυχίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ζήτησε από τον προκαθήμενο της ελλαδικής εκκλησίας να συμβάλει ώστε να διασφαλιστεί κλίμα εθνικής ομοψυχίας και υπευθυνότητας, χωρίς κραυγές και άγονες αντιπαραθέσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, κατά τη συνάντηση τους, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 9 το βράδυ, ο κ. Τσίπρας άκουσε με μεγάλη προσοχή τις απόψεις του Αρχιεπισκόπου, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκκλησιαστική πτυχή του όλου ζητήματος, που αφορά στην ονομασία της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τον σεβασμό του στις τοποθετήσεις και τις ανησυχίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι θα τον κρατάει ενήμερο για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Επιπλέον, του ζήτησε να συμβάλει, όπως τονίζεται, ώστε να διασφαλιστεί κλίμα εθνικής ομοψυχίας και υπευθυνότητας, χωρίς κραυγές και άγονες αντιπαραθέσεις.

Ιερώνυμος: Έχω εμπιστοσύνη προς τους καθ’ ύλην αρμόδιους να χειριστούν τα εθνικά μας ζητήματα

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διατύπωσε τις θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και δεν παρέλειψε να επισημάνει την εμπιστοσύνη του προς τους, εκ του Συντάγματος, καθ’ ύλην αρμόδιους να χειριστούν τα εθνικά μας ζητήματα με αίσθημα ευθύνης.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι αυτή την ώρα δεν χρειάζονται συλλαλητήρια και φωνές, αλλά εθνική συναίνεση, συνεννόηση και ομοψυχία.




πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου