Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στηρίζει τον εθνικισμό των Σκοπιανών δια της σιωπής του




Η στάση που κρατά το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ,μόνο θετική υπέρ της Ελλάδας και είναι ίσως ώρα


 η ΝΔ που συμμετέχει στο ΕΛΚ να πάρει θέση και να ζητήσει εξηγήσεις από τους ιδεολογικούς συνοδοιπόρους της στην Ευρώπη.

Σε τηλεγράφημά του από τις Βρυξέλλες, το πρακτορείο ειδήσεων “MIA” αναφέρει ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) δεν έχει αντιδράσει ακόμα επίσημα σε σημερινή ανάρτηση της ιστοσελίδας “EURACTIV”, σύμφωνα με την οποία το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Ούγγρου Πρωθυπουργού Viktor Orban στην συγκέντρωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE το Σάββατο 2 Ιουνίου στα Σκόπια – και ειδικότερα η αποστροφή του μηνύματος για «ηγέτες που αγαπούν την πατρίδα τους, έχουν εμπειρία και δεν ταλαντεύονται ούτε κάτω από την πίεση εξωτερικών δυνάμεων» – συνιστά υπονόμευση των προσπαθειών για επίλυση του θέματος της ονομασίας.
Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, πηγές του ΕΛΚ δήλωσαν στο “MIA” ότι το δημοσίευμα του “EURACTIV” συνιστά “ερμηνεία” του μηνύματος Orban, το οποίο δεν αναφερόταν ξεκάθαρα στις διαπραγματεύσεις για το θέμα του ονόματος. Το πρακτορείο προσθέτει ότι οι περισσότεροι ευρωβουλευτές του ΕΛΚ υποστηρίζουν τις προσπάθειες για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο θέμα του ονόματος και αναφέρει σχετική δήλωση του Σλοβάκου ευρωβουλευτή EduardKukan προς το πρακτορείο, ο οποίος εκφράζει επίσης την πεποίθηση ότι η πιθανή συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της πΓΔΜ θα έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας των φιλοευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων. Το πρακτορείο σημειώνει, επίσης, ότι ο Ούγγρος Πρωθυπουργός και το κόμμα του, FIDES, βρίσκονται σε σύγκρουση με το ΕΛΚ, καθώς ορισμένες αποφάσεις της ουγγρικής κυβέρνησης, με πιο πρόσφατη εκείνη που προβλέπει τη λήψη μέτρων κατά μελών ανθρωπιστικών οργανώσεων που βοηθούν μετανάστες, έχει προκαλέσει δυσφορία και αντιδράσεις σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στις Βρυξέλλες..
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης του VMRO-DPMNE (Σάββατο) προβλήθηκαν μέσω video μηνύματα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Joseph Daul, και του Πρωθυπουργού της Ουγγαρίας,Viktor Orban.
Στο μήνυμά του ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Joseph Daul ανέφερε ότι στέλνει μήνυμα στήριξης και φιλίας, ότι τους πέντε μήνες που είναι πρόεδρος του VMRO-DPMNE ο Μίτσκοσκι έχει προχωρήσει η ανασυγκρότηση του κόμματος και ότι οι πολίτες της πΓΔΜ έχουν ανάγκη να ακούσουν τις ιδέες και προτάσεις του κόμματος. Είπε ότι η πΓΔΜ βρίσκεται εντός της Ευρώπης και «οι μοίρες μας είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένες». Πρόσθεσε ότι η ΕΕ δεν θα είναι πλήρης αν δεν ενταχθούν όλες οι χώρες. Ανέφερε ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις στην πΓΔΜ, είτε βρίσκονται στην κυβέρνηση, είτε στην αντιπολίτευση, θα πρέπει «να σηκώσουν τα μανίκια» και να δείξουν ισχυρή βούληση για πρόοδο στην ευρωατλαντική πορεία της χώρας, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα σε ανθρώπινα δικαιώματα, αντιμετώπιση διαφθοράς, ελευθερία ΜΜΕ, ανεξαρτησία δικαιοσύνης. Σημείωσε, ακόμα, ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν πρέπει μόνο να εξαγγέλλονται, αλλά και να υλοποιούνται. «Ο λαός σας ζητά αλλαγές και οι αλλαγές αυτές δεν μπορούν να γίνουν χωρίς εσάς, ακόμα και αν είστε στην αντιπολίτευση», πρόσθεσε. Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την ηγεσία του Μίτσκοσκι, το VMRO-DPMNE θα αποκτήσει νέα δυναμική και θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Το μήνυμα Ούγγρου Πρωθυπουργού Viktor Orban
Μετέφερε τον χαιρετισμό του κόμματός του και είπε ότι οι Ούγγροι είναι ευγνώμονες στο VMRO-DPMNE, υπενθυμίζοντας ότι την περίοδο της μεταναστευτικής κρίσης οι ηγέτες του VMRO-DPMNE «έδειξαν θάρρος, σοφία και δύναμη για να υπερασπιστούν τους “Μακεδόνες”, τους Ούγγρους και τους Ευρωπαίους». Ανέφερε ότι ο Μίτσκοσκι και η νεανική ηγετική του ομάδα θα επαναφέρουν την πΓΔΜ στον δρόμο της ανάπτυξης. «Υπάρχει μπροστά σας μία μεγάλη δυνατότητα, αλλά πρέπει να είστε επιτυχείς σε μία σύνθετη ευρωπαϊκή κατάσταση. Σε μία τέτοια σύνθετη κατάσταση είναι απαραίτητοι παντού γενναίοι και ισχυροί ηγέτες. Ηγέτες που αγαπούν την πατρίδα τους, έχουν εμπειρία και δεν ταλαντεύονται ούτε κάτω από την πίεση εξωτερικών δυνάμεων» είπε ο Όρμπαν και υπενθύμισε ότι και το κόμμα του στην Ουγγαρία έχει χάσει εκλογές αλλά ξαναεπέστρεψε στην εξουσία. «Να θυμάστε την παλιά παροιμία: η επιτυχία δεν είναι οριστική και η αποτυχία δεν είναι μοιραία, το μοναδικό που έχει σημασία είναι να είμαστε αρκετά γενναίοι και να συνεχίζουμε», είπε ο Orban.



militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου