Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Σπύρος Ριζόπουλος : Ολοκληρώθηκαν οι κοινωνικές διαβουλεύσεις στους Καλλικρατικούς δήμους






Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος των κοινωνικών διαβουλεύσεων που προκάλεσε ο Σπύρος Ριζόπουλος σε όλους τους Καλλικρατικούς δήμους της Ηπείρου. 



Οι τρεις τελευταίοι σταθμοί αυτού του κύκλου επαφής με τους πολίτες ήταν οι δήμοι Νικολάου Σκουφά, Κεντρικών Τζουμέρκων και Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Είχαν προηγηθεί οι διαβουλεύσεις στους δήμους Ζίτσας, Μετσόβου, Πωγωνίου, Φιλιατών, Σουλίου, Ζαγορίου, Δωδώνης, Βόρειων Τζουμέρκων, Ζηρού και Πάργας.

Παράλληλα, τις προσεχείς ημέρες θα ολοκληρωθεί στην Ηγουμενίτσα ο κύκλος που άνοιξε με την ομιλία στα Ιωάννινα τον Φεβρουάριο και συνεχίστηκε με τις ομιλίες στην Άρτα και την Πρέβεζα.

Και με αυτή την αφορμή ο Σπύρος Ριζόπουλος είχε την ευκαιρία να αναπτύξει στους συνομιλητές του την έννοια της περιφερειακότητας που αποτελεί το βασικό του σχέδιο και πιστεύω για την ανάπτυξη της Ηπείρου.

Ειδικότερα,

Στο δήμοΝικολάου Σκουφά και συγκεκριμένα στο Νεοχώρι (8 Ιουνίου), το βασικό κομμάτι της συζήτησης περιστράφηκε γύρω από την πρωτογενή παραγωγή και αναλύθηκαν διεξοδικά ζητήματα όπως η ορθότερη λειτουργία του ΕΛΓΑ, η αναδιάρθρωση των καλλιεργειών και το ζήτημα της ύδρευσης που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι παράδοξο να υπάρχει, όταν από την περιοχή περνά ο Άραχθος.

Στο Βουργαρέλι, του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων(9 Ιουνίου)το βασικό κομμάτι συζήτησης ήταν η τουριστική αξιοποίηση μέσα στο πλαίσιο του μεγάλου σχεδίου Πίνδος το οποίος ο Σπύρος Ριζόπουλος ανακοίνωσε ότι προτίθεται να αξιοποιήσει διαμορφώνοντας το Βουργαρέλι σε βασικό δεύτερο πυλώνα, ισότιμο του Μετσόβου.

Στην Άνω Καλεντίνη, του δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη(10 Ιουνίου)-του φτωχότερου δήμου, του φτωχότερου νομού, της φτωχότερης περιφέρειας στην Ευρώπη- το έντονο ενδιαφέρον των κατοίκων αφορούσε στην τουριστική ανάπτυξη και στη δημιουργία υποδομών.

Τόσο στο Βουργαρέλι όσο και στην Άνω Καλεντίνη κοινό πρόβλημα αποτελεί η σύνδεση του ορεινού όγκου της Άρτας με τη Θεσσαλία μέσα από οδικούς άξονες που εκκρεμούν επί πολλές δεκαετίες και θα βοηθούσαν στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου