Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Αυξημένη η κίνηση, «ανάσα» για τους επαγγελματίες

Έκτακτα δρομολόγια, στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ, εξαιτίας των μετακινήσεων των φοιτητών, ικανοποιητική η κίνηση και στα παραδοσιακά κρεοπωλεία της πόλης. Οικονομική «ανάσα» θα πάρουν τις ημέρες αυτές, όπως όλα δείχνουν, οι επαγγελματίες τωνΙωαννίνων, καθώς η κίνηση είναι ιδιαίτερη αυξημένη, τόσο στην αγορά της πόλης, όσο και στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ νομού Ιωαννίνων.

Παράλληλα, ικανοποιητική κρίνεταΑ κίνηση και στα παραδοσιακά κρεοπωλεία, τη στιγμή που, όπως έγραψε ο «Α», τις προηγούμενες ημέρες, στα ύψη κινούνται οι πληρότητες σε ξενοδοχεία και καταλύματα, τόσο εντός της πόλης, όσο και σε Μέτσοβο, Ζαγόρι και Τζουμέρκα.
Πιο αναλυτικά, αυξημένη είναι η κίνηση στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ νομού Ιωαννίνων ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Τα δρομολόγια έχουν αυξηθεί προκειμένου να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό που επιλέγει το ΚΤΕΛ για τα ταξίδια του. Οι επιβάτες προτιμούν το λεωφορείο για τις μετακινήσεις τους και για λόγους οικονομικούς αλλά και για λόγους ασφάλειας.
Σε χθεσινές του δηλώσεις στο Ioannina TV, ο Πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, Γρηγόρης Γκίκας, ανέφερε πως η κίνηση είναι αυξημένη ενόψει της εορταστικής περιόδου κυρίως εξαιτίας της κίνησης των φοιτητών για τις ημέρες των γιορτών.
Όπως είπε ο κ. Γκίκας, η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες και μέχρι την Κυριακή, ενώ έπειτα θα επανέλθει στους φυσιολογικούς ρυθμούς μέχρι και την ημέρα της επιστροφής πριν τα Φώτα.
«Οι φοιτητές έχουν την πρωτιά στις μετακινήσεις καθώς μεταβαίνουν στα πάτρια εδάφη για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με τους δικούς τους ανθρώπους. Καθημερινά εκτελούνται πολλά δρομολόγια τόσο προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη όσο και σε άλλους προορισμούς όπως η Λάρισα, ο Βόλος και πολλές άλλες πόλεις», είπε ο πρόεδρος υπογραμμίζοντας τις χαμηλές τιμές που υπάρχουν για το φοιτητικό κοινό. Ακόμη, ο κ. Γκίκας, ευχήθηκε σε όλο το κόσμο «Καλές Γιορτές με αναίμακτα ταξίδια».
Τα κρεοπωλεία
Την ίδια στιγμή, κάτι περισσότερο από ικανοποιητική είναι μέχρι στιγμής η κίνηση στα παραδοσιακά κρεοπωλεία των Ιωαννίνων για τις ημέρες των Χριστουγέννων.
Η καταβολή δώρων και επιδομάτων, η πληρωμή των συντάξεων και φυσικά του Κοινωνικού Μερίσματος για τους δικαιούχους επέδρασε καθοριστικά προς την αύξηση της αγοραστικής κίνησης, που σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Κρεοπωλών Γρηγόρη Κονταξή είναι ελαφρώς ανεβασμένη σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.
Οι τιμές έχουν διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα, σε μία προσπάθεια να ανταποκριθούν και τα παραδοσιακά κρεοπωλεία στις ανάγκες και τις δυνατότητες των καταναλωτών, ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η επάρκεια σε όλα τα είδη.
Χοιρινό και αρνί περισσότερο και λιγότερο η γαλοπούλα βρίσκονται με σειρά προτεραιότητας στις κορυφαίες προτιμήσεις των καταναλωτών με την κίνηση να αναμένεται να κορυφωθεί το Σαββατοκύριακο και την παραμονή των Χριστουγέννων.
Στα αξιοσημείωτα και της φετινής αγοραστικής κίνησης όπως σημείωσε ο κ. Κονταξής οι διαφορετικές απαιτήσεις και προτιμήσεις πολλών γυναικών, που παίρνουν ιδέες για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι από τις εκπομπές μαγειρικής στην τηλεόραση.
Το Σωματείο Κρεοπωλών Ιωαννίνων ανταποκρίθηκε στο μεταξύ και στις αυξημένες ανάγκες πολλών οικογενειών που δύσκολα μπορούν να γεμίσουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου Ιωαννιτών προχώρησαν στην προσφορά πολλών εορταστικών πακέτων.anex.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου