Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Μετά την Ιταλία και η Γαλλία στο στόχαστρο της Ε.Ε.





Μετά την Ιταλία, μπαίνει και η Γαλλία στο στόχαστρο της Ε.Ε., μετά τις δηλώσεις του Ευρωπαίου Επίτροπου Προϋπολογισμού Γκίντερ Έτινγκερ. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό 


περιοδικό Focus, ο Ευρωπαίος Επίτροπος σημείωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αναλάβει ενέργειες εις βάρος της Γαλλίας σχετικά με τους δημοσιονομικούς κανονισμούς.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες επιπλέον δαπάνες στις οποίες προέβη ο Γάλλος πρόεδρος, δήλωσε ότι πρόκειται για διαρθρωτικές μόνιμες δαπάνες που θα διαρκέσουν όλο το 2020 και επανέλαβε ότι η Γαλλία παραβιάζει τους κανονισμούς τα τελευταία έντεκα χρόνια πλην του 2017.

«Τα κράτη-μέλη δεν μπορούν να συγχωρέσουν τη Γαλλία τόσο εύκολα», υπογράμμισε ο Γερμανός Επίτροπος διαφωνώντας με τον Πιερ Μοσκοβισί , ο οποίος είχε δηλώσει ότι οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί επιτρέπουν κάποιες ατασθαλίες εάν είναι περιορισμένες, προσωρινές και ιδιαίτερου χαρακτήρα. Ο Έτινγκερ πρόσθεσε επίσης ότι Γαλλία και Ιταλία πρέπει να πράξουν περισσότερα για να μειώσουν το χρέος τους, επισημαίνοντας ότι καμία χώρα δεν έχει εκμεταλλευτεί τα χαμηλά επιτόκια για να μειώσει τον δείκτη χρέους της.

Υπενθυμίζουμε πως την Παρασκευή η γαλλική Γερουσία, έπειτα από τετράωρη συζήτηση του νομοσχεδίου που αφορούσε τα "κατεπείγοντα οικονομικά και κοινωνικά μέτρα", αποφάσισε να εγκρίνει τα μέτρα που πρότεινε η κυβέρνηση προκειμένου να τερματιστεί η κρίση των "κίτρινων γιλέκων", που περιελάμβαναν πριμ παραγωγικότητας, αφορολόγητη υπερωριακή απασχόληση, καμία αύξηση του φόρου κοινωνικών ασφαλίσεων για τους χαμηλοσυνταξιούχους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου