Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Στην ημερίδα για τα τυροκομικά προϊόντα ο Δήμος Ιωαννιτών





Χαιρετισμό στην ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και το Δήμο Ιωαννιτών διοργανώνουν με θέμα: «Παραδοσιακά και Καινοτόμα, 



Τυροκομικά Προϊόντα της Ηπείρου», στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», απηύθυνε η αντιδήμαρχος, Ανάπτυξης Υπαίθρου Πρωτογενούς Τομέα & Προστασίας Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων, Βάσω Μέγα.

Αναλυτικά ο χαιρετισμός της κ. Μέγα είναι ο εξής:

Εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο, Θωμά Μπέγκα, και ως αρμόδια αντιδήμαρχο για τον πρωτογενή τομέα θεωρώ ότι η συμμετοχή μας σε τέτοιες εκδηλώσεις είναι επιβεβλημένη.

Έχουν σίγουρα να προσφέρουν ειδικά όταν συμμετέχουν αναγνωρισμένοι και καταξιωμένοι ομιλητές και ινστιτούτα.

Ο Δήμος Ιωαννιτών πιστεύει ότι όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα, να πιέσουμε την κεντρική εξουσία να μη κλείνει τα μάτια σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις παράνομες εισαγωγές γάλακτος, τις ελληνοποιήσεις, την πιστοποίηση κλπ.

Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε τα παραδοσιακά τοπικά τυροκομικά προϊόντα της περιοχής μας, δίνοντας έτσι υπεραξία στο γάλα του κάθε κτηνοτρόφου.

Στο πλαίσιο αυτό της στήριξης των κτηνοτρόφων της περιοχής μας ο Δήμος Ιωαννιτών δίνει, και θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα ώστε να συνεχίσουν οι μειονεκτικές κοινότητές μας να χαρακτηρίζονται ως περιοχές με φυσικούς περιορισμούς.

Με τα μέχρι σήμερα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιοτήτας, μιας και επίσημη ενημέρωση δεν έχει υπάρξει για τους λόγους που δεν έχουν ενταχθεί οι κοινότητές μας στην οριστική πρόταση ως μειονεκτικές θεωρείται ότι εκ παραδρομής δεν εντάχθηκαν χωρίς να αγνοεί κανένας και τις πολιτικές παρεμβάσεις που έγιναν ώστε άλλες περιοχές της Ελλάδας να ενταχτούν.

Συνεπώς πρέπει να βρούμε ένα κοινό βηματισμό για άσκηση μεγαλύτερης πίεσης σε αυτούς που αποφασίζουν για το μέλλον αυτού του τόπου με κύριο σκοπό την ανάπτυξη του σημαντικού κλάδου της κτηνοτροφίας μέσω εφαρμογής κατάλληλων πολιτικών που θα βασίζονται στον συνδυασμό της αντικειμενικής, επιστημονικής γνώσης και έρευνας με την εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού που ζει και εργάζεται για δεκαετίες στα βοσκοτόπια της περιοχής μας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου