Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Ξεκινούν οι αιτήσεις υπαγωγής στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων - Ανάσα σε χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις


Ξεκινούν οι αιτήσεις υπαγωγής στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη προς την εφορία, δίνοντας ανάσα σε χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις.



Στην τελική ευθεία βρίσκεται και η ενεργοποιήση των αλλαγών στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxisnet από την ΑΑΔΕ.

Mε τις νέες ρυθμίσεις μειώνεται η ελάχιστη μηνιαία δόση από 30 στα 20 ευρώ και, συνεπώς, αυξάνεται και ο αριθμός των δόσεων που δικαιούνται οι μικροφειλέτες των 500-3.500 ευρώ, ενώ μόλις ενταχθεί κάποιος στη ρύθμιση (μετά την αίτηση και πληρωμή της προκαταβολής) σταματούν αμέσως οι παλαιές κατασχέσεις.

Προσοχή: Για την αποδέσμευση των κατασχεμένων στα χέρια τρίτου μελλοντικών απαιτήσεων του οφειλέτη, ο οφειλέτης εισέρχεται με τη χρήση των προσωπικών του κωδικών σε ειδική εφαρμογή του taxisnet στο δικτυακό τόπο www.aade.gr και εκτυπώνει «βεβαίωση αποδέσμευσης» την οποία γνωστοποιεί στον τρίτο εντός μηνός από την έκδοση της.


Επίσης:


Εντάσσονται πλέον και επιχειρήσεις χωρίς κριτήρια εισοδήματος.
Μειώνεται και το μηναίο επιτόκιο των δόσεων από 5% σε 3%.
Εντάσσονται και νέες κατηγορίες οφειλών, εφόσον αφορούν παρελθόντα έτη –πλην του φόρου εισοδήματος 2018.
Μέσω προπληρωμής, εντάσσονται προαιρετικά και όσοι τυχόν αποκλείονται λόγω ύψους οφειλής.

Συγκεκριμένα:
Υπάγονται επιπλέον περιπτώσεις στην ρύθμιση: «Επιπλέον, στη ρύθμιση των άρθρων 98-109 του ν. 4611/2019, μετά από επιλογή του οφειλέτη, δύναται να υπαχθούν, με τους όρους και τις προϋποθέσεις των ανωτέρω διατάξεων, οφειλές ληξιπρόθεσμες και μη που βεβαιώνονται μέχρι την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής σε ρύθμιση, οι οποίες δεν έχουν ρυθμισθεί βάσει δικαστικής απόφασης, προσωρινής διαταγής ή άλλων νομοθετικών διατάξεων, πλην των αναφερομένων στην παράγραφο 1 και αφορούν σε υποχρεώσεις ετών, υποθέσεων και περιόδων μέχρι και 31.12.2018, εξαιρουμένων των οφειλών για τις οποίες η προθεσμία υποβολής δήλωσης λήγει μετά τις 31.12.2018. Στην περίπτωση που από το χρηματικό κατάλογο ή τα συνοδευτικά αυτού έγγραφα δεν προκύπτει η αναγωγή της υποχρέωσης έως τις 31.12.2018, απαιτείται προς τούτο έγγραφη βεβαίωση της βεβαιούσας αρχής προς τον Προϊστάμενο της αρμόδιας για την επιδίωξη της είσπραξης της οφειλής υπηρεσίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου