Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Στις 4.9.2019, ανακοινώθηκε από τη δημοτική αρχή και το δήμαρχο κ. Μωϋσή Ελισάφ, η επίσημη σύμπραξη ( «σύμφωνο συμβίωσης») της παράταξής του, με την παράταξη των κ.κ. Γκόντα και Μπαρτζιώκα και ο διορισμός των αντιδημάρχων της «Νέας Δημοτικής Αρχής» Γιάννενα- Νέα Εποχή.


Από τις συμπράττουσες παρατάξεις και τα πρόσωπα των δύο μειοψηφικών παρατάξεων με τις οποίες επέλεξε να συμπορευθεί ο κος Ελισάφ, φαίνεται ότι ο τίτλος «Νέα Εποχή», παραπέμπει στο σκοτεινό παρελθόν της πόλης μας, σ΄αυτό της διακυβέρνησης του δήμου μας από τον κ. Γκόντα, σ΄αυτό που ο ίδιος ήταν κορυφαίος στέλεχος και δημοτικός σύμβουλος της τότε δημοτικής αρχής και ο τότε 


δήμαρχος και ένθερμος υποστηρικτής του νεοεκλεγέντος Δημάρχου κος Φίλιος, από το 2010 ως το 2014, κατακεραύνωναν με τον πιο εμφατικό και έντονο τρόπο ως τη δημοτική αρχή της πλήρους αδιαφάνειας, της σπατάλης και της καταχρέωσης του δήμου και των δημοτών.
Αυτές οι δηλώσεις και τα γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος, ξεχάστηκαν από τον κ. Δήμαρχο και τους υποστηρικτές του. Ξεχάστηκε και διαγράφηκε η κατάσταση του δήμου που παρέλαβε η δημοτική αρχή το 2010.

Είναι δικαίωμα της δημοτικής αρχής η αναζήτηση πολιτικών συναινέσεων για να επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία του δήμου και του δημοτικού συμβουλίου.

Όταν όμως για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού , ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος μετέρχεται πρακτικών που αποτελούν τον ορισμό της πολιτικής συναλλαγής , με την εξαγορά, έναντι αξιωμάτων, δημοτικών συμβούλων και του ευτελισμού της πολιτικής και επιλέγουν ως συνεργάτες τους παρατάξεις που ταυτίστηκαν, σύμφωνα και με τα λεγόμενά τους στο παρελθόν, με την αδιαφάνεια, την κακοδιαχείριση και την εγκαθίδρυση πελατειακού συστήματος , τότε διαφαίνεται ο απροκάλυπτος καιροσκοπισμός και η πολιτική αμνησία του κ. Δημάρχου και της Νέας Δημοτικής αρχής.

Πότε υπηρετούσε τις πολιτικές του αρχές και θέσεις ο κος Δήμαρχος , το 2006 έως το 2014 , ως δημοτικός σύμβουλος , ή σήμερα;

Αυτό ας το κρίνουν οι πολίτες του δήμου μας.

Και επειδή ο νεοεκλεγείς δήμαρχος αρέσκεται σε ρήσεις επιφανών ανδρών, του υπενθυμίζουμε ότι « αρχή άνδρα δείκνυσι», ή «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», ή «η καλή μέρα από το πρωϊ φαίνεται» και το πρωϊνό της νέας δημοτικής αρχής ξεκίνησε από γκρίζο έως κατάμαυρο από πολλές απόψεις.

Και για να βγάλουμε από τον κόπο τον κ. Δήμαρχο, να του πούμε ότι δεν χρειάζεται πιά, να μας απαντήσει στην δημόσια πρόσκληση που του στείλαμε πρίν από αρκετές μέρες για τη σύμπραξη και συμπόρευση των παρατάξεων, που ψηφίστηκαν από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών μας και που εκπροσωπούσαν το πιο προοδευτικό τμήμα αυτών και στην οποία δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει, αφού επέλεξε να συμπορευθεί με το πιο παλιό, το πιο συντηρητικό και μειοψηφικό κομμάτι της πόλης μας.

Η Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα, ως η μεγαλύτερη παράταξη του Δήμου μας θα είναι πάντοτε δυναμικά παρούσα στο δημοτικό συμβούλιο, για να διαφυλάξει το έργο της και τα συμφέροντα της πόλης, από πισωγυρίσματα του παρελθόντος.

Για τα Γιάννενα του μέλλοντος και των ονείρων μας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου