Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Αποχώρηση Κ. Κυριαζή από τα «Γιάννενα Τώρα» λόγω σύμπραξης




Αποστόλης Τζελέτας

Την απόφαση αποχώρησής του από την παράταξη «Γιάννενα Τώρα», της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος, έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο facebook ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Κώστας Κυριαζής.



Αιτία της παραίτησής του είναι η απόφαση της γραμματείας της παράταξης να συμπράξει με την παράταξη του Μωυσή Ελισάφ, με τον κ. Κυριαζή να δηλώνει ότι αυτό έπρεπε να είναι απόφαση της γενικής συνέλευσης, η οποία θα αποτιμούσε και τα αίτια της συντριπτικής ήττας στις εκλογές, και θα καταλόγιζε πολιτικές ευθύνες, όπου αναλογούσαν, και η οποία δεν έγινε ποτέ.

Επί της ουσίας της απόφασης, δηλώνει την κάθετη διαφωνία του με την υπογραφή του πρακτικού σύμπραξης. «Η δημιουργία της παράταξης το μακρινό πια 2014, έγινε γιατί θεωρούσαμε τις προηγούμενες δημοτικές αρχές σφόδρα αποτυχημένες, έως καταστροφικές για την πόλη. 

Πώς συνεργαζόμαστε τώρα με αυτό που κατηγορούσαμε;», είναι το ερώτημα που θέτει ο κ. Κυριαζής, κάνοντας και μια αναφορά στην επιλογή της παράταξης να ακολουθήσει ανεξάρτητη πορεία, όταν της απευθύνθηκε προεκλογικά πρόσκληση να συμπράξουν από τον Μ. Ελισάφ.
«Επειδή η πράξη της ενοποίησης με βρίσκει κάθετα αντίθετο, επειδή πάρθηκε χωρίς τη σύγκληση γενικής συνέλευσης, δηλαδή χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση, επειδή η παράταξη έχει υποστεί συντριπτική ήττα στις εκλογές χωρίς να κάνει την αυτοκριτική της, επειδή ο επικεφαλής δεσμεύει την παράταξη σε συνεργασίες που για μένα είναι αδιανόητες, επειδή δεν είμαι πολιτικός, αλλά ενεργός πολίτης που ενδιαφέρομαι για το καλό της πόλης, δηλώνω με την παρούσα ότι, με πόνο ψυχής, αποχωρώ από την παράταξη που ίδρυσα. Θα παραμείνω ενεργός πολίτης, για το καλό της πόλης που υπεραγαπώ. Σας ευχαριστώ για το ταξίδι αυτών των έξι χρόνων και την εμπειρία. 

Εις το επανιδείν», καταλήγει ο κ. Κυριαζής στην επιστολή αποχώρησης του στη γραμματεία της παράταξης.



agon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου