Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Κοσσυφοπέδιο: Τα παιδιά των τζιχαντιστών προσπαθούν να εξοικειωθούν στο νέο περιβάλλον




Τα κορίτσια και τα αγόρια που επέστρεψαν από τις εμπόλεμες ζώνες της Συρίας, τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου άρχισαν να παρακολουθούν μαθήματα στα σχολεία του Κοσσυφοπεδίου.


Οι αρμόδιες αρχές συνάντησαν ένα ξεχωριστό πρόβλημα με τα παιδιά αυτά για να τα πείσουν να τελειώσουν τη βασική εκπαίδευση.

Το πρόβλημα ήταν κυρίως στα κορίτσια που φορούσαν μαντίλα και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με ένα πέπλο, όπως επιτάσσει η θρησκεία τους.

Ο Γκανιμέτε Γκερμπόβτσι, σταλμένος από το Υπουργείο Εσωτερικών με αρμοδιότητα την επανένταξη των παιδιών που οι γονείς τους είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί και πολεμούσαν στη Συρία, προέτρεψαν τα κορίτσια των τζιχαντιστών να αφαιρέσουν τη μαντίλα και το πέπλο, πριν ακόμη αρχίσουν τα μαθήματα στο σχολείο.

«Ήρθα εδώ για να σας εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να αφαιρέσετε τις μαντίλες. Είναι ένα στοιχείο που δεν συνηθίζεται εδώ και ενδέχεται τα άλλα παιδιά που θα είναι μαζί σας να μην σας παίζουν (και να κάνουν πλάκα). Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε μια τέτοια κατάσταση είναι να μην φοράτε αυτές τις μαντίλες στην τάξη», είπε ο Γκερμπόβτσι.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα παιδιά αυτά είναι ηλικίας από 6 έως 13 ετών και πρόκειται να συνεχίσουν τα μαθήματά τους, παρόλο που έχουν χάσει μερικά χρόνια της επίσημης σχολικής εκπαίδευσης.


Alsat-m.tv, koha.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου