Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΕΝ «ΓΡΑΦΕΙ» ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ, ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ ΜΕ ΣΑΚΟΥΛΕΣ! «Βούκινο» ο υπάλληλος που πληρώνεται… σε είδος!



Θα έχει ξεχάσει πού πέφτει το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς του υπάλληλος κρατικής υπηρεσίας στην Πάτρα ο οποίος έχει επιφορτιστεί με τον έλεγχο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.



Φροντίζοντας να κάνει τα «στραβά μάτια» όπου εντοπίζει κάποια παράβαση ή να μην κοιτάει (σώνει και καλά) να διαπιστώσει παρατυπία στα μαγαζιά που πηγαίνει, έχει περάσει με τον τρόπο του το μήνυμα ότι το αντάλλαγμα εκ μέρους των καταστηματαρχών για να μην τους γράψει (με ό, τι αυτό συνεπάγεται σε πρόστιμα) πρέπει να δίνεται σε …είδος.

Έτσι, καθώς από στόμα σε στόμα αυτή η αδυναμία του έχει γίνει πλέον γνωστή, με το που τον αντικρίζουν οι… μυημένοι μαγαζάτορες του πιάνουν την κουβέντα και του προσφέρουν το κατιτίς τους, που ποικίλει ανάλογα με την περίπτωση, αλλά πάντα είναι «αξιοπρεπές» ως προς το ύψος, ή το είδος του. Έχει κάνει την τύχη του με λίγα λόγια ο υγειονομικός.

ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΣΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΨΑΡΙΑ

Για παράδειγμα, από ιχθυοπωλεία παίρνει φρέσκα και πρώτης ποιότητας ψάρια, στα οποία δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση, ενώ δεν φεύγει παραπονούμενος και από άλλα μαγαζιά τροφίμων και εστίασης, τα οποία (υποτίθεται ότι) ελέγχει με αυστηρότητα.
Καθότι ο έλεγχος που κάνει μετατρέπεται συχνά σε μια τυπική διαδικασία, εφόσον βέβαια ο καταστηματάρχης δείχνει διαθέσιμος να συνεργαστεί δίνοντας του το προβλεπόμενο για τον ίδιο αντάλλαγμα σε είδος, ο νε λόγω υπάλληλος έχει γίνει γνωστός στην πιάτσα και η πελατεία του πολλαπλασιάζεται.
Με τούτα και με ‘κείνα, οι κακές γλώσσες λένε ότι έχει στο σπίτι του ολόκληρη αποθήκη με όλες τις απαραίτητες προμήθειες που χρειάζεται ένα νοικοκυριό, για τις οποίες δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ, απολαμβάνοντας τα «τυχερά» της υπηρεσίας του, ενώ δεν λείπει και η επιβράβευση της δράσης του σε χρήμα.
Μπορεί να μην είναι ο μόνος που κάνει τέτοιες δουλειές, αλλά είναι ο ίο γνωστός, μιας και δεν φαίνεται διατεθειμένος ούτε καν να τηρήσει τα προσχήματα.


dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου