Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, μέλη της παράταξης Δ.Κ.Μ. & Συνεργαζόμενοι Μηχανικοί συναντήθηκαν με τη Διοίκηση και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, για την ανάδειξη των νέων οργάνων της Διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου.





Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, μέλη της παράταξης μας συναντήθηκαν με τη Διοίκηση και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, κατόπιν αιτήματος μας, το οποίο έγινε άμεσα αποδεκτό, με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων της Διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου. 


Η παράταξη μας εξέθεσε τη βούληση της για τη συνεχή και άμεση συνεργασία των δύο πλευρών, με και την ανάληψη των καθηκόντων της, για την πρόοδο και την ανάπτυξη της περιοχής μας.
Στην συνάντηση κυριάρχησαν τα σημαντικά θέματα της περιοχής μας, η επίλυση των οποίων θα δώσει τεράστια ώθηση στην ανάπτυξή της και θα συμβάλλει θετικά στην συνολική ανασυγκρότηση της χώρας μας. Επισημάνθηκε ιδιαίτερα το πόσο άλλαξε ο τουριστικός χάρτης της περιοχής μας μετά την ολοκλήρωση των δύο μεγάλων οδικών αξόνων, γεγονός που αναβάθμισε και το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας.

Κατά συνέπεια, με τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στην διαφύλαξη και αναβάθμιση του Λιμναίου συστήματος, με τη δημιουργία υδατοδρομίων, αλλά και νέων χρήσεων, παράλληλα με τη διαφύλαξη του σπάνιου οικοσυστήματος της. Επίσης επισημάνθηκε η αναγκαιότητα της επέκτασης της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά, καθώς και η αναβάθμιση τουλάχιστον της αίθουσας αφίξεων του αεροδρομίου Ιωαννίνων.

Από την πλευρά μας πέραν των αναγκαίων και απαραίτητων έργων υποδομής της περιοχής, που επισημάνθηκαν με ιδιαίτερη λεπτομέρεια, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση για την προσπάθεια που θα κάνουμε ως νέα διοίκηση για την διαφύλαξη και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και των μνημείων της περιοχής μας, κάτι που θα συμβάλλει παραπάνω στην βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας.

Επίσης ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την παντελή απουσία της σημερινής Διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου, από τα τοπικά δρώμενα, αρνούμενο την παρουσία του καθώς και την ανάδειξη των θέσεων και των προτάσεων του. Υποσχεθήκαμε ότι η επόμενη μέρα των εκλογών θα αναδείξει μια νέα Διοίκηση που θα οδηγήσει το Τεχνικό Επιμελητήριο στην εξωστρέφεια και στην ανάδειξη του ρόλου του ως ο Θεσμοθετημένος Τεχνικός Σύμβουλος της Πολιτείας, αναβαθμίζοντας παράλληλα και το ρόλο του Μηχανικού στην τοπική κοινωνία.

Τέλος ευχαριστήσαμε τη Διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων και τον Πρόεδρο για τη θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξαν, καθώς και για το κλίμα διάθεσης για διάλογο και συνεργασία που επέδειξαν. Ο πρόεδρος και η Διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων μας ευχήθηκαν καλή επιτυχία στις επερχόμενες εκλογές και δήλωσαν ότι ελπίζουν σε μια καλύτερη συνεργασία και μετεκλογικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου