Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Ριζόπουλος στη σύσκεψη για το Ζάππειο: Νομική διεκδίκηση του συνόλου των κληροδοτημάτων των Ηπειρωτών από το Υπουργείο Οικονομικών




Το δρόμο της διεκδίκησης από την Πολιτεία και συγκεκριμένα από το Υπουργείο Οικονομικών έδειξε ο επικεφαλής της παράταξης Ορίζοντες Ηπείρου, κ. Σπύρος Ριζόπουλος, 




στο πρόβλημα που αναδείχθηκε το τελευταίο διάστημα, και αφορά στον κίνδυνο παραχώρησης σε ιδιώτες του Ζαππείου Μεγάρου.
Μιλώντας κατά τη διάρκεια της σύσκεψης φορέων, που συγκάλεσε το απόγευμα της Τετάρτης 23ης Οκτωβρίου 2019 η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, στην αίθουσα εκδηλώσεων του μεγάρου της στην Αθήνα, ο κ. Ριζόπουλος υπογράμμισε πως όντως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και ότι δεν περιορίζεται μόνο στο Ζάππειο. «Είναι το σύνολο των κληροδοτημάτων» είπε και κάλεσε τους φορείς της Ηπείρου να το αντιληφθούν και «να μη βάζουν το άλογο πίσω από το κάρο»…

Ο κ. Ριζόπουλος υπενθύμισε σε όλους παριστάμενους στη σύσκεψη πως οι Ορίζοντες Ηπείρου ήταν η μοναδική παράταξη η οποία ανέδειξε προεκλογικά το ζήτημα των Ηπειρωτικών Κληροδοτημάτων, προτείνοντας τη διεκδίκησή τους από την Περιφέρεια Ηπείρου, ως εκπλήρωση της βούλησης των διαθετών.

«Το πρόβλημα που προκύπτει σήμερα με το Ζάππειο, σε αντίθεση με ό,τι υποστήριξαν στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο (την περασμένη Τετάρτη) οι κομματικές παρατάξεις, είναι υπαρκτό και αύριο, θα επαναληφθεί πιθανά με κάποιο άλλο Κληροδότημα», όπως τόνισε.

Άρα η πρόταση του επικεφαλής των Οριζόντων της Ηπείρου είναι να στηριχθεί οικονομικά η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία από την Περιφέρεια, ώστε να κινηθεί νομικά κατά του Υπουργείου Οικονομικών.

«Η σύγκρουση είναι με το Υπουργείο Οικονομικών» τόνισε ο κ. Ριζόπουλος και απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της ΠΣΕ κ. Μάκη Κιάμο, υποστήριξε πως «το ζήτημα είναι νομικό, δε χρειάζονται λάβαρα, ούτε σημαίες και αίματα, δε χρειάζεται να κόβουμε φλέβες…».

Στην υπόθεση αυτή, κατέληξε, δε μπορούν να βοηθήσουν ούτε οι κυβερνητικοί βουλευτές αλλά ούτε και οι περιφερειακές παρατάξεις που αναφέρονται σε κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου