Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Κάντε λογαριασμό συνάδελφοι, και αποφασίστε με καθαρή σκέψη ποιο είναι πιο συμφέρον», επισήμανε ο κ. Μπέγκας.


Στη συνέχεια ανέδειξε την ανευθυνότητα της Δημοτικής Αρχής λέγοντας ότι απέναντι στην πρόταση της παράταξής του δεν υπάρχει καμία ολοκληρωμένη αντιπρόταση με τεχνικά 



χαρακτηριστικά και χρονοδιαγράμματα παρά μια αόριστη υπόσχεση και μετάθεση των αποφάσεων μετά την ολοκλήρωση της μελέτης από Εξωτερικό Συνεργάτη τον οποίον η Δημοτική Αρχή επιλέγει να συνεργαστεί.

Παράλληλα, σε πολιτικό επίπεδο, κάλεσε τους κ.κ. Γκόντα και Μπαρτζώκα να απαντήσουν γιατί με τη στάση του σήμερα αναιρούν τους εαυτούς τους όταν πριν μερικούς μήνες ομοφωνούσαν για τη διενέργεια του διαγωνισμού των 3 εκ. ευρώ.

Καταλήγοντας, η πρόταση που έθεσε προς ψήφιση στο Σώμα συνοψίζεται ως εξής:

Ακύρωση απόφασης Οικονομικής Επιτροπής

Επαναδημοπράτηση του έργου

Υποβολή της πρότασης των 3.000.000 € στην πρόσκληση της Περιφέρειας

Ολοκλήρωση του έργου στο σύνολο του Δήμου με τη μέθοδο της χρηματοδότησης από την εξοικονόμηση

Συζητούμαι οποιαδήποτε ολοκληρωμένη πρόταση για την ολοκλήρωση του υπόλοιπου έργου

Κλείνοντας, υπενθύμισε στο Σώμα ότι εκκρεμεί η απόφαση της προσφυγής της παράταξής του επί της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας τονίζοντας ότι το Δημοτικό Συμβούλιο καλείτε να πάρει μια απόφαση χωρίς να γνωρίζει το αποτέλεσμα της εκδίκασης.

«Διαφωνούμε κάθετα και κατηγορηματικά στην εξ ολοκλήρου αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων. Εγχείρημα το οποίο εξ όσων γνωρίζουμε δεν έχει επιχειρηθεί σε καμία ευρωπαϊκή πόλη.

Αντ’ αυτού εμμένουμε στη θέση μας για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση, σε όλο το Δήμο, αλλά σε 2 διακριτές και ξεκάθαρες φάσεις.

Κάτι το οποίο εσείς, αναιρέσατε, χωρίς καν την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας, καθιστώντας το μονομερή και αυθαίρετη κίνηση.

Αγαπητοί συνάδελφοι, η ΕΜΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΜΟΧΛΕΥΣΗ – ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΝ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ μας οδηγεί με ακρίβεια σε ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ χωρίς επιστροφή.

Οι πολιτικές εμμονές στη μέθοδο της σύμπραξης με ιδιώτες για μία τόσο μικρή επένδυση, με αναμφίβολα αποτελέσματα αποτελεί μια στρατηγική επιλογή που ακυρώνει τη δυνατότητα του Δήμου να εκτελεί έργα με ιδίους πόρους.

Επίσης, ακυρώνει κάθε προσπάθεια να ΜΟΧΛΕΥΣΟΥΜΕ πόρους από τα δικά μας ταμεία ή από το Περιφερειακό πρόγραμμα «ΉΠΕΙΡΟΣ», χωρίς ΚΑΜΙΑ επιβάρυνση για τους συμπολίτες μας», κατέληξε ο κ. Μπέγκας. 

***
Νωρίτερα ο επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα» είχε στηλιτεύσει την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να φέρει προς ψήφιση την αναμόρφωση του προϋπολογισμού στην οποία αφαιρούταν το ποσό τους 1 εκ. ευρώ που ήταν δεσμευμένο για το διαγωνισμό αντικατάστασης των λαμπτήρων τονίζοντας ότι ηθικά δεν είναι σωστό να προηγηθεί μια τέτοια απόφαση πριν συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ουσιαστικά δεν είναι ορθό να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις τη στιγμή που εκκρεμεί μια προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η οποία μπορεί να ανατρέψει τον επιχειρούμενο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου