Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Original 21: «Ο Ουζμουσούλ δεν έχει θέση στην ΑΕΚ»
Ξεκάθαρη θέση για το θέμα με τον Τούρκο τερματοφύλακα της ΑΕΚ στο χάντμπολ πήρε η Original 21 με αφορμή τον στρατιωτικό του χαιρετισμό.Στο τμήμα χάντμπολ της ΑΕΚ κάνουν ..σκέψεις διατήρησης του Ουζμουσούλ στην ομάδα έπειτα από την απολογία του για τον στρατιωτικό χαιρετισμό, ωστόσο υπήρξε αντίδραση από την πλευρά της Original 21, η οποία με ανακοίνωσή της ξεκαθάρισε πως ο Τούρκος τερματοφύλακας αλλά και όποιος άλλος χαιρετάει περίεργα δεν έχουν θέση στον σύλλογο.

Η μεγαλύτερη οργάνωση οπαδών της ΑΕΚ σε ανακοίνωσή της τονίζει πως η Ιστορία και η κουλτούρα της είναι απέναντι σε κάθε απολυταρχικό καθεστώς.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ώρες – ειδικά στα social media, εκεί που η Ελλάδα αναστενάζει και έχει άποψη και ο κάθε πικραμένος – σχετικά με τον «στρατιωτικό χαιρετισμό» παίχτη της ομάδας του handball όπως αυτός εμφανίζεται σε φωτογραφία σε αγώνα με την εθνική Τουρκίας. Ο «στρατιωτικός χαιρετισμός» που βλέπουμε τελευταία από τους τούρκους αθλητές όλων των αθλημάτων σχετίζεται φυσικά με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του καθεστώτος Ερντογάν στη Συρία και κατ’ επέκταση τον πόλεμο ενάντια στους κούρδους της περιοχής, οι οποίοι αγωνίζονται για ένα ανεξάρτητο κράτος.
Η θέση της Οικογένειας της ORIGINAL 21 ήταν ξεκάθαρη ως προς το ζήτημα αυτό την προηγούμενη Κυριακή στη Ριζούπολη. Πιο ξεκάθαρη δε γίνεται! Η Ιστορία μας, η ιδιοσυγκρασία μας, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας, η κουλτούρα μας και το αντιφασιστικό DNA μας, μας θέλει απέναντι σε κάθε απολυταρχικό καθεστώς, σε κάθε πολεμική εισβολή που γεννά πόνο και πρόσφυγες, ενάντια σε κάθε πολεμοχαρή μισάνθρωπο που επιβουλεύεται πρόσκαιρες καταστάσεις για να «πιει αίμα», δικαιολογώντας τα επεκτατικά του ή αλύτρωτα όνειρά του, όποια κι αν είναι αυτά, όποιος κι αν είναι αυτός!
Τελεία και παύλα!
Με γνώμονα λοιπόν τα γεγονότα, τα πιστεύω του συγκεκριμένου παίχτη στο θέμα αυτό, αλλά κυρίως τα δικά μας πιστεύω, θεωρούμε ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – σε οποιοδήποτε τμήμα της – ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ «ΧΑΙΡΕΤΑΕΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ»… Στρατιωτικά επικροτώντας μια γενοκτονία, έναν πόλεμο, μία εισβολή.
Ως εκ τουτου ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ αμεσα την απομακρυνση του συγκεκριμε νου παιχτη απο την ΑΕΚ...εχτες!! ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ!!
Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια σκέψης! Είναι πλήγμα για την ομάδα η απώλεια ενός διεθνούς παίχτη. Αλλά είναι πολύ μεγαλύτερες οι ανθρώπινες απώλειες και ο πόνος στα σύνορα της κάθε Συρίας… σύνορα που χαράσσονται με αίμα παιδιών και αθώων!
Τελεία και παύλα!
Από εκεί και πέρα, επειδή δε ζούμε σε γυάλα και επειδή πλέον στις μέρες μας, θα πρέπει να ξεκαθαρίζουμε και τα αυτονόητα στην Ελλάδα, τη χώρα της ταμπέλας και της ημιμάθειας, θα τα πούμε απλά και κατανοητά ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ειδικά αυτούς που ψάχνουν μια ευκαιρία να φανούν, μια ευκαιρία να εκμεταλλευτούν, μια ευκαιρία να χαρακτηρίσουν ή να λοιδορήσουν…
Τούρκους παίχτες είχαμε σε διάφορα αθλήματα και στο παρελθόν και θα έχουμε και στο μέλλον. Όπως και έλληνες, όπως και γερμανούς, όπως και αργεντινούς. Αρκεί να σέβονται την ομάδα και το τι πρεσβεύει.
Δεν έχουμε κανέναν λόγο να γίνουμε ούτε δικαστές, ούτε δήμιοι, αλλά ούτε και πόντιοι πιλάτοι! Περιμέναμε την αναμενόμενη απολογία του παίχτη και τη συγνώμη του, αναλογιζόμενοι ότι είναι ένας άνθρωπος, πολίτης μια χώρας με ιδιαίτερο πολιτικό καθεστώς… αναλογιζόμενοι επίσης ότι μπορεί οι επιλογές της στιγμής να είναι περίπλοκες ή ακόμη και μη δυνατές… Όμως παραμένουν εκτός των δικών μας κόκκινων γραμμών!
Θα είμαστε πάντα θεματοφύλακες της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως, των ηθικών αξιών και αρχών αυτού του Ιστορικού Συλλόγου και δε θα αφήσουμε κανέναν και τίποτα να κάνει του κάνει κακό. Όπως είμαστε και Άνθρωποι και μπορούμε να κρίνουμε και να κατακρίνουμε και εν θερμώ αλλά και με συνείδηση…
Σταμάτη, η σχέση του κόσμου της ΑΕΚ και της Ομάδας στο handball ήταν πάντα ιδιαίτερη, ήταν πάντα σχέση καρδιάς. Η Ομάδα στήριξε τα όνειρά μας και εμείς στηρίξαμε τα όνειρα της σε δύσκολα χρόνια. Σε πραγματικά δύσκολα χρόνια. Μια ακόμη δυσκολία δεν πρέπει να μας πτοήσει, δεν πρέπει να μας βγάλει από τον προορισμό. Ο προορισμός δεν είναι μόνο υλικός, είναι και ηθικός (και το ήθος και οι αξίες οι δικές σου συνάδουν απόλυτα με αυτές της ΑΕΚ αποδεδειγμένα).
Είναι προορισμός που κάποτε όταν φτάσεις θα πρέπει να έχεις μείνει γραμμένος με χρυσά γράμματα στην Ιστορία του συλλόγου και στις καρδιές του κόσμου ακόμα και αν χρειαστεί να παίξουμε και με τον τερματοφύλακα του εφηβικού...
Κανένας δε θέλει περισσότερο από εμάς το καλό της ΑΕΚ!
Τελεία και παύλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου