Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

Προσφυγή κατά του ΕΟΦ από καρκινοπαθή τελικού σταδίου: Δεν του εγκρίνουν πολύτιμη για τη ζωή του θεραπεία



Η δαιδαλώδης γραφειοκρατία του ελληνικού κράτους, αλλά και η αναλγησία των υπευθύνων του ΕΟΦ στερούν από 54χρονο ασθενή που πάσχει από επιθετικό καρκίνο του ..



εγκεφάλου με ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης, πολύτιμη πειραματική θεραπεία, που μπορεί να του προσφέρει μια παράταση ζωής.
Ο χρόνος κυλά αντίστροφα, καθώς ο 54χρονος ασθενής -που πάσχει από πολύμορφο γλοιοβλάστωμα (GBM) από τον Οκτώβριο του 2015- βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με σοβαρή υποτροπή της νόσου κι όπως υποστηρίζουν οι θεράποντες γιατροί του, δεν του απομένει πολύς χρόνος ζωής.
Οι συγγενείς του σε μια ύστατη προσπάθεια να τον κρατήσουν στη ζωή, αναγκάστηκαν να προσφύγουν στα δικαστήρια, όπως αποκαλύπτει το iatropedia.gr, ζητώντας ακύρωση της απορριπτικής απόφασης του ΕΟΦ. Ζητούν, δηλαδή, να επιτραπεί η εισαγωγή από την Ολλανδία, πειραματικής ανοσοθεραπείας, η οποία χορηγείται σε ασθενείς με γλοιοβλάστωμα που έχουν εξαντλήσει τις συμβατικές θεραπείες.

Να σημειωθεί ότι ο ασθενής δεν ζητά χρήματα από δημόσιο ασφαλιστικό φορέα, καθώς έχει δηλώσει σαφώς, ότι θα καλύψει τα χρήματα που απαιτούνται με ίδια δαπάνη.
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του ασθενούς, μιλώντας στο iatropedia.gr, αναφέρει χαρακτηριστικά:
“Ο ασθενής λάμβανε μέχρι πρόσφατα την θεραπεία αυτή στις ΗΠΑ, με βάση το νόμο “right-to-try”, που δίνει τη δυνατότητα σε ασθενείς σε τελικό στάδιο να λαμβάνουν, κατόπιν συναίνεσής τους, θεραπείες που βρίσκονται ακόμα σε στάδιο κλινικών δοκιμών. Όπως μάλιστα, βεβαιώνουν οι θεράποντες ιατροί του, το 80% των όγκων είχε εξαφανιστεί με τους πρώτους τέσσερεις κύκλους θεραπειών. Λόγω όμως νέου χειρουργείου, που έλαβε χώρα στην Ελλάδα, για αφαίρεση όγκου, ο οποίος επηρεάζει την κίνηση του ασθενή, κατέστη αδύνατο να μεταβεί εκ νέου στις ΗΠΑ για συνέχιση της θεραπείας του”
Διαβάστε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου