Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Εξιχνιάστηκε πλήθος κλοπών δικύκλων που διαπράχθηκαν το τελευταίο πεντάμηνο στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων



Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 24 και 17 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές δικύκλων



Όπως προέκυψε από την έως τώρα έρευνα, εμπλέκονται μεμονωμένα ή από κοινού, σε (28) υποθέσεις κλοπών και (2) απόπειρες κλοπών δικύκλων

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση πολυάριθμων περιπτώσεων κλοπών μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, που διαπράχθηκαν το τελευταίο πεντάμηνο στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

Ως δράστες των παραπάνω υποθέσεων ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 24 και 17 ετών, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν την 24 και 25-10-2019 στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές δικύκλων κατ’ εξακολούθηση.

Αναλυτικότερα, το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώθηκε έξαρση κλοπών δικύκλων στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων και για το λόγο αυτό συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες δρούσαν κυρίως απογευματινές ώρες όπου αφαιρούσαν σταθμευμένα δίκυκλα μοτοποδήλατα και μοτοσικλέτες από δημοτικές οδούς καθώς και πυλωτές πολυκατοικιών, τα οποία στη συνέχεια, είτε τα χρησιμοποιούσαν για μικρό χρονικό διάστημα και τα εγκατέλειπαν σε διάφορα σημεία της πόλης, είτε τα αποσυναρμολογούσαν και διέθεταν προς πώληση τα ανταλλακτικά τους.

Ειδικότερα, από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, διαπιστώθηκε ότι οι δύο κατηγορούμενοι μεμονωμένα ή από κοινού, κατά το χρονικό διάστημα από 21-05-2019 έως και 24-10-2019, διέπραξαν (28) κλοπές και (2) απόπειρες κλοπής μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων από την πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.

Σημειώνεται, ότι σε προγενέστερο χρόνο είχαν εντοπισθεί στο πλαίσιο περιπολιών, εγκαταλελειμμένα σε διάφορα σημεία της πόλης τα μισά από τα κλεμμένα δίκυκλα, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της παράνομης δράσης τους.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου