Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας Philippe Ray και την επίτιμη πρόξενο της Γαλλίας στα Γιάννενα Ελένη Παγκρατίου- Αλεξάκη συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.


Με τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη χώρα μας Philippe Ray και την επίτιμη πρόξενο της Γαλλίας στα Γιάννενα Ελένη Παγκρατίου- Αλεξάκη συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.


Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ενδυνάμωση της συνεργασίας, κυρίως στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και του τουρισμού. 



«Συζητήσαμε για την επέκταση των πολιτιστικών σχέσεων και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη διοργάνωση ενός φεστιβάλ Γαλλικού κινηματογράφου. Παράλληλα εξετάσαμε περαιτέρω δυνατότητες συνεργασίας στον τουριστικό τομέα», τόνισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.

Ο Γάλλος Πρόξενος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον δήμαρχο και έκανε γνωστό ότι μία από τις προτεραιότητες είναι να επεκταθεί και να ενδυναμωθεί στην πόλη των Ιωαννίνων ο θεσμός των Ευρωπαϊκών Ημερών Χειροτεχνίας. Ταυτόχρονα από τα Γιάννενα ξεκινά η ιδέα για μία μεγάλη έκθεση λαϊκού θεάτρου που θα γίνει στην Θεσσαλονίκη με πρωταγωνιστές το θέατρο σκιών της χώρας μας και το αντίστοιχο της Γαλλίας.

«Τα Γιάννενα είναι μία πανέμορφη πόλη που χρειάζεται να προβληθεί. Εμείς θα ενισχύσουμε την συνεργασία και θα συμβάλλουμε με κάθε τρόπο από την πλευρά μας», τόνισε σε δηλώσεις του ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου