Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Το ακριτικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δελβινακίου επισκέφθηκε χθες ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς...


Το ακριτικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δελβινακίου επισκέφθηκε χθες ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και 
συνομίλησε διεξοδικά με τη Δημοτική Αρχή Πωγωνίου και το προσωπικό του κλιμακίου τόσο για υπηρεσιακά ζητήματα όσο και για τις επιχειρησιακές ανάγκες. 



Το Γενικό Γραμματέα υποδέχτηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Στυλιανός Κουκουλάρης, ο Διοικητής του κλιμακίου κ. Φώτιος Δεληγιάννης, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αναστάσιος Γιούνης και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Δελβινακίου κ. Γεώργιος Τσώνης.

Ο Αντιδήμαρχος Πωγωνίου κ. Κουκουλάρης, αφού ευχαρίστησε το Γ.Γ. για την παρουσία του, έθεσε το σοβαρό θέμα των εισερχόμενων πυρκαγιών από τη γείτονα Αλβανία και ζήτησε καλύτερο συντονισμό των αρμοδίων υπηρεσιών προκειμένου να γίνεται γρηγορότερα η εκταμίευση των πόρων για τη δημιουργία και τη συντήρηση των ζωνών πυροπροστασίας. Παράλληλα εξήρε το έργο του προσωπικού του κλιμακίου κι επεσήμανε ότι υπάρχει άριστη συνεργασία μεταξύ Δήμου και Πυροσβεστικής.

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Δελβινακίου κ. Τσώνης έθεσε υπόψη του Γενικού Γραμματέα τα προβλήματα λειτουργικότητας του κλιμακίου σημειώνοντας ότι απαιτείται ενίσχυση των υπαρχουσών υποδομών.

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι πολλά από τα ζητήματα που ετέθησαν συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή και δεσμεύτηκε για την επίλυση των προβλημάτων όλων των Πυροσβεστικών Κλιμακίων.

Τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας συνόδευαν ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Ελλάδος Υποστράτηγος κ. Σπ. Βαρσάμης, ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Διευθυντής Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Φοίβος Θεοδώρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου