Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

“Πώς θα ζήσουν οι τράπεζες;” αναρωτιέται έξαλλος ο Άδωνις όταν του λένε για τις διατραπεζικές χρεώσεις




Να τον χαίρεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον υπουργό Ανάπτυξής του και Αντιπρόεδρο του κόμματός του. Τον άνθρωπο που κάνει όλη τη “βρώμικη” δουλειά για τη Νέα Δημοκρατία, την ώρα που οι ...



υπόλοιποι δακρύζουν για τους “ελεύθερους πολιορκημένους” πολίτες που χειροκροτάνε στα μπαλκόνια τους γιατρους και τους νοσηλευτές που στέλνει στα χαρακώματα του covid-19 με μάσκες για τη ρύπανση η κυβέρνηση.
Σε ένα ακόμα κρεσέντο χυδαιότητας και λαϊκισμού, μάθαμε ότι οι “φουκαριάρες” οι τράπεζες δεν μπορούν να επιβιώσουν με άλλο τρόπο την εποχή του κορονοϊού παρά χρεώνοντας από 2-3 έως 17 ευρώ τις διατραπεζικές συναλλαγές, εκτός αν είστε τίποτα “μαδουραίοι” και θέλετε να τις “βάλουμε στο 800ευρώ και ας κλείσουν”, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης , όταν βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή Evening Report στο Action24.
Συγκεκριμένα, ερώτηση για το κόστος των συναλλαγών που επιβάλλουν οι τράπεζες που ανέρχεται σε 3 ευρώ, έκανε ο παρουσιαστής Γ.Κουβαράς, αναφέροντας ότι ειδικά αν πρόκειται για χαμηλοσυνταξιούχο ίσως δεν μπορεί να πληρώσει ούτε αυτό και αυτός είναι ο λόγος που πηγαίνει στο κατάστημα και παρατηρείται συνωστισμός. Ανέφερε λοιπόν, μήπως θα έπρεπε σε αυτη τη φάση που είμαστε να μεσολαβήσει η Τράπεζα της Ελλάδας, ο κ.Στουρνάρας και να πει στις τράπεζες ότι για 2-3μήνες δεν θα χρεώνεται διατραπεζικές συναλλαγές.
Η αντίδραση του κ. υπουργού Ανάπτυξης και Αντιπροέδρου της ΝΔ ήταν αρχικά να γελάσει προτού απαντήσει “όχι. Θέλω να είμαι ειλικρινής δεν πιστεύω σε αυτό το πράγμα και διαφωνώ κιόλας. Σταυρώστε με αλλά έχω μαθει να λέω αυτό που σκέφτομαι”. Συνέχισε εξηγώντας με το δικό του απαράμιλλο τρόπο ότι αν ο χαμηλοσυνταξιούχος πάει σε τράπεζα και κάνει έμβασμα σε άλλη τράπεζα θα πληρώσει 17 ευρώ ενώ αν το κάνει μέσω web-banking θα πληρώσει 2 ευρώ “άρα θα έχει κερδίσει 15 ευρώ”.
Στη συνέχεια κατηγόρησε τον Γ.Κουβαρά ότι “λαϊκίζει” (!!) όταν του αντέτεινε ότι δεν ισχύει ότι κερδίζει 15 ευρώ γιατί πολλοί συνταξιούχοι παίρνουν λεφτά στα χέρια τους και πηγαίνουν με τα πόδια σε άλλο κατάστημα, άρα ούτε για λεωφορείο ή ταξί δεν ξοδεύουν. “Όχι δεν το κάνουν, είναι η εξαίρεση της εξαιρέσεως” ξεκαθάρισε ο κ.Γεωργιάδης.
Στη συνέχεια υπενθυμίσε ο κ.υπουργός ότι σε απάντηση σε ερώτηση του κ.Παπαδημούλη στην Ευρωβουλή είχε αναφερθεί ότι οι τραπεζικές χρεώσεις στην Ελλάδα είναι οι μικρότερες στην ευρωζώνη. “Έχουμε ζητήσει κι έχουμε λάβει από τις τράπεζες πάγωμα του ιδιωτικού χρέους των 2/3 και παραπάνω των Ελλήνων. Μπορείτε να μου πείτε αν τους κόψουμε και τις χρεώσεις πώς θα ζήσουν οι τράπεζες; Θέλετε να τους βάλουμε κι αυτούς στο 800ευρω κι ας κλείσουν; Πείτε το. Άμα δεν θέλετε σταματήστε τότε, πρέπει και οι τράπεζες κάτι να εισπράξουν”.


thefaq.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου