Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

ΤΟΕΒ Πεδιάδας Παραμυθιάς: Χωρίς ρεύμα λόγω οφειλών 1,6 εκατ. ευρώ – «Στον κάμπο θα φυτρώνουν καθρεφτάκια» λένε οι παραγωγοί



“Ευτυχώς που βρέχει” σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι παραγωγοί του κάμπου της Παραμυθιάς, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι τα αντλιοστάσια του τοπικού ΤΟΕΒ δεν ηλεκτροδοτούνται και άρα δεν λειτουργεί το αρδευτικό δίκτυο και δεν μπορούν να ποτίσουν τα χωράφια τους.

Από την αρχή του έτους, η ΔΕΗ έχει σταματήσει την παροχή ρεύματος στον ΤΟΕΒ της Πεδιάδας Παραμυθιάς, λόγω οφειλών παρελθόντων ετών, ύψους 1,6 εκατ. ευρώ περίπου. Ο συγκεκριμένος ΤΟΕΒ αρδεύει συνολική επιφάνεια 28.000 στρεμμάτων.

Παρά τις κινητοποιήσεις των αγροτών, τις επανειλημμένες οχλήσεις του Δήμου Σουλίου και της Περιφέρειας Ηπείρου, που είναι η εποπτεύουσα αρχή, μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί λύση.

Η κατάσταση αυτή έχει φέρει σε απόγνωση περίπου 3.500 χιλιάδες παραγωγούς, που ζουν κι εργάζονται στην περιοχή, οι οποίοι σημειώνουν ότι «η μη ηλεκτροδότηση των αντλιοστασίων, αναγκάζει τους ιδιοκτήτες να νοικιάζουν τα χωράφια τους για μεγάλα χρονικά διάστημα, 20 ετών, σε εταιρείες που θέλουν να φτιάξουν φωτοβολταϊκά πάρκα και άλλες μονάδες ΑΠΕ κι έτσι αντί για οπωροκηπευτικά και σιτηρά, στον κάμπο θα φυτρώνουν καθρεφτάκια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου