Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

Ρωσική προέλαση άνευ προηγουμένου στο Κουπιάνσκ-Οι ουκρανικές ταξιαρχίες κατατροπώνονται η μία μετά την άλλη από αεροπορία και πυροβολικό (Βίντεο)


Γιωργος Μαυριδης


Η αμερικανική εφημερίδα The Wall Street Journal παραδέχεται ότι το πλεονέκτημα της αεροπορικής και πυροβολικής υπεροχής των Ρώσων είναι παράγοντας-κλειδί

Ρωσικά κρατικά μέσα αναφέρουν σήμερα πως στην κατεύθυνση...του Κουπιάνσκ, η ρωσική αεροπορία προκάλεσε οχτώ πλήγματα στα ουκρανικά στρατεύματα. Αυτό δήλωσε συγκεκριμένα ο συνταγματάρχης Sergei Zybinsky, επικεφαλής του κέντρου τύπου της ομάδας στρατευμάτων Zapad.

«Τα πληρώματα των επιθετικών ελικοπτέρων Ka-52 και Mi-28 και επιθετικά αεροσκάφη Su-25 ολοκλήρωσαν οχτώ επιθέσεις με πυραύλους και βόμβες σε συγκεντρώσεις ανθρώπινου δυναμικού, όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού της 14ης Μεμονωμένης Μηχανοποιημένες Ταξιαρχίας και της 103ης Μεμονωμένης Ταξιαρχίας Άμυνας» διευκρίνισε.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό, κοντά στην Staroverovka, πυραυλικές δυνάμεις της ομάδας Zapad εκτόξευσαν πυρά από τους πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων Tornado-S έναντι στρατιωτών της ουκρανικής 14ης Μεμονωμένης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας, συμπεριλαμβανομένων έναντι όπλων, στρατιωτικών και ειδικού εξοπλισμού.

Στην ζώνη άμυνας της 1ης Στρατιάς Αρμάτων, το πυροβολικό της ρωσικής ομάδας άνοιξε πυρ και κατέστρεψε μία ομάδα σαμποτάζ και αναγνώρισης από την 32η Μεμονωμένη Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία, ενώ διέκοψε επίσης τρεις προσπάθειες μετακίνησης μονάδων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο μέτωπο, κοντά στο Berestovoye και στην Stelmakhivka.

Επιπρόσθετα, κοντά στο χωριό Kislovka, ρωσικά στρατεύματα λέγεται πως χρησιμοποίησαν ολμοβόλα τύπου 2S12 Sani και άρματα μάχης τύπου T-72B3 έναντι εχθρικών θέσεων, προκαλώντας συνολικές απώλειες ισάριθμες με μία ολόκληρη ουκρανική διμοιρία. Ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού και ένα στρατιωτικό φορτηγό των Ουκρανών εξουδετερώθηκαν, κατέληξε η πηγή της υπηρεσίας.

Μόνο Επιτυχίες στο Κουπιάνσκ;

Τις τελευταίες εβδομάδες του ρωσο-ουκρανικού πολέμου, ειδικά μετά την κατάληψη του Μπαχμούτ όπως αναφέρουν οι Ρώσοι, ο στρατός της Μόσχας προοδεύει σταθερά στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ. Φυσικά καμία επιτυχία δεν έρχεται εύκολα, ωστόσο φαίνεται πως οι ουκρανικές απώλειες είναι μεγαλύτερες από τις ρωσικές, γεγονός που επιβεβαιώνει την αδυναμία των ουκρανικών στρατευμάτων να υπερασπιστούν αποτελεσματικά αυτό τον τομέα του μετώπου.
Οι Ρώσοι έχουν κατανοήσει αυτήν την αδυναμία και για αυτό συνεχίζουν αμείωτα να πιέζουν τους αμυνόμενους προς τα πίσω, καταλαμβάνοντας παράλληλα όσους περισσότερους οικισμούς μπορούν.
Η Αεροπορία και Πυροβολική Υπεροχή των Ρώσων
Όσον αφορά την κατατρόπωση ουκρανικών ομάδων με δυτικά όπλα, η διάσημη αμερικανική εφημερίδα The Wall Streete αποδίδει τα σχετικά περιστατικά στην ρωσική αεροπορική και πυροβολική υπεροχή.
Οι αρθρογράφοι της δημοσίευσης αναφέρουν πως αυτή η κυριαρχία αποδείχθηκε παράγοντας-κλειδί, ανώτερος ακόμη και των δυνατοτήτων των καλύτερων δυτικών οπλικών συστημάτων των Ουκρανών.
Σύμφωνα με την ανάλυση που παρουσιάστηκε στο άρθρο, οι Ουκρανοί έκαναν σημαντικές προσπάθειες να αντιμετωπίσουν την ρωσική υπεροχή στον αέρα και στο πυροβολικό, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι επιθετικές τους δυνατότητες στα ανατολικά και στα νότια της χώρας. Βέβαια παρά όλες τις προσπάθειες του Κιέβου, τα αποτελέσματα είναι γνωστά σε όλους μας.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, μετά από μία σειρά σοβαρών απωλειών, η ουκρανική διοίκηση αποφάσισε να διακόψει προσωρινά τις επιθετικές επιχειρήσεις.








pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου