Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Μαγική βραδιά Jazz στα Γιάννενα στο πλαίσιο του φετινού Ελληνο-Αυστριακού Μουσικού Καλοκαιριού




Μία μαγική βραδιά απήλαυσαν όσοι κατέκλυσαν το βράδυ του Σαββάτου 10 Ιουνίου 2023 τον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας στο Κάστρο της πόλης των Ιωαννίνων, στη συναυλία του Βιεννέζικου συγκροτήματος Jazz μουσικής “Sketchbook Quarter”. Η μουσική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πολιτιστικού θεσμού «Ελληνο-Αυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι 2023», που τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας.





Τη συναυλία την οποία διοργάνωσε η Πρεσβεία της Αυστρίας στην Αθήνα σε συνεργασία με το Ζωγράφειο Σχολείο Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής, τίμησε με την παρουσία του ο Πληρεξούσιος Υπουργός και Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αποστολής της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα κ. Philipp Wassermann, η βουλευτής της Ν.Δ. στο Νομό Ιωαννίνων κ. Μαρία Κεφάλα, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο πρ. πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας και Μέλος του Διεθνούς Επιστημονικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου της Βιέννης κ. Κωνσταντίνος Γάτσιος, η επικεφαλής δημοτικής παράταξης στο Δήμο Ιωαννιτών κ. Τατιάνα Καλογιάννη και η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων κ. Μαρία Γιαννακού. Επίσης, το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων της περιοχής, εκπρόσωποι των χορηγών, υποστηρικτών της μουσικής εκδήλωσης, καθώς και πολλοί συμπολίτες μας που πλημμύρισαν το χώρο.




Το Αυστριακό μουσικό συγκρότημα που έχει χαρακτηριστεί ως ο νέος ήχος της Αυστριακής Jazz μουσικής σκηνής, συνδυάζοντας μουσικές από διαφορετικά είδη αλλά και μουσικά στοιχεία-έκπληξη χάρισε στο κοινό μια βραδιά πειραματικής μουσικής με πολλές συγκινήσεις και το οδήγησε να βυθιστεί σε νέα σαγηνευτικά μουσικά μονοπάτια.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Philipp Wassermann στα Ιωάννινα, ο Αναπληρωτής Επικεφαλής της Αποστολής της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα, επισκέφτηκε το Ζωγράφειο Σχολείο Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής, όπου ξεναγήθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του πρώτου Ευρωπαϊκού Σχολείου στην Ήπειρο και ενημερώθηκε για το παραγόμενο εκπαιδευτικό έργο, καθώς και για ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας του. Αξίζει να σημειωθεί, ότι πέρα από το αμιγώς ελληνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα το Ζωγράφειο Σχολείο ακολουθεί ένα μοντέλο βασισμένο στην Αυστριακή Αγωγή, ενώ συνεργάζεται και με επίσημους φορείς του Αυστριακού κράτους. Πρόκειται για ένα Σχολείο που κρατά σήμερα ζωντανή τη μνήμη της προσφοράς του εμβληματικού Εθνικού Ηπειρώτη Ευεργέτη Χρηστάκη Ζωγράφου, του οποίου η οικογένεια μέσα από τις δωρεές και τις ευεργεσίες, διασυνδέει μέχρι και σήμερα την Ήπειρο και τους Έλληνες με τη Βιέννη και το φίλο λαό της Αυστρίας.

Το Ζωγράφειο Σχολείο Ελληνο-Αυστριακής Αγωγής ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση της άρτιας και επιτυχημένης φετινής διοργάνωσης.

Χορηγοί της φετινής εκδήλωσης ήταν οι εταιρείες:

Express Publishing,

ΧΡ. ΚΑΡΑΜΠΑΤΟΣ-Γερμανικές Εκδόσεις,

Ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο Κύπρου.

Υποστηρικτές της φετινής εκδήλωσης ήταν οι εταιρείες:

Βιβλιοπωλείο "Γραμμή,

“EcoClin G&N Klouras” Ioannina,

Fegaropetra Studios Sivota και

“BP-ΤΣΑΓΚΑΣ Δ. & Α. Ο.Ε.”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου