Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Τους βαρεθηκε γιατι ειναι αντικοινωνικοι τυποι .Πηγε μονος του στην συνεντευξη και τωρα μετα τις Ευρωεκλογες θα ιδρυσει κομμα απαλαγμενο απο τα ποντικια που τον πολεμησαν?



«Θα ήταν υποκριτικό να προτείνω τη βαθιά ανανέωση και επανίδρυση του κόμματος μόνο με τον λόγο μου, αν δεν το υπηρετώ και με τη στάση μου», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ποιος μπορεί να φανταστεί στον Α.Τσίπρα σε ηλικία 48 ετών να ιδιωτεύει ή να γίνεται επίτιμος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πώς είναι δυνατόν να υπάρξει ΣΥΡΙΖΑχωρίς τον Α.Τσίπρα; Όλη η πολιτική υπεραξία του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 και μετά καλώς ή κακώς είναι ο Αλέξης Τσίπρας, όλα τα υπόλοιπα στελέχη έχουν ιδιαίτερα ελλειμματικό πολιτικό βάρος. Πρακτικά δεν υπάρχουν.



Ένα νέο κόμμα όμως, που δεν θα στηριζόταν, όπως στηρίχτηκε μέχρι σήμερα στον παλαιό κομματικό μηχανισμό του 3% (να σημειώσουμε για όσους το αγνοούν ότι οι τοπικές επιτροπές είναι αυτοδιοικούμενες και δεν επιτρέπεται ούτε ο Α.Τσίπρας να εγγράψει κάποιο νέο στέλεχος αν δεν πάρει την έγκριση των τοπικών επιτροπών, οι οποίες συστηματικά απέκλειαν δεκάδες χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι μετά το 2015 ήθελαν να εγγραφούν το κόμμα).


Όσο και αν το ΣΥΡΙΖΑ αυτοχαρακτηριζόταν ή οι πολιτικοί αναλυτές τον χαρακτήριζαν ως κεντροαριστερό κόμματα, παρέμενε όχι απλά αριστερό, αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις ακροαριστερό κόμμα, σε επίπεδο στελεχών και πολιτικής σκέψης.

Ένα προϊόν που για τα χρόνια του μνημονίου ίσως αρκούσε για να «πουληθεί», στα επόμενα χρόνια, τα χρόνια μετά το crash-test των Σκοπίων και του τρίτου Μνημονίου του 2019 απλά έδειξε ότι είχε λήξει.


Η «σφραγίδα» του ληγμένου μπήκε στις εκλογές της 21ης Μαΐου και ανανεώθηκε στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, άρα ο Α.Τσίπρας κινδύνευε να λήξει μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε προϊόν, ούτε βιτρίνα για το προϊόν, αλλά ένα ποσοστό που επέστρεψε περίπου στα επίπεδα του 2012 με αντίστροφη δυναμική: Προς τα κάτω και όχι προς τα πάνω.

Ένα νέο κόμμα υπό τον Α.Τσίπρα με χρόνο ίδρυσης πχ. το ερχόμενο φθινόπωρο η μετα τις ευρωεκλογες θα κρατούσε αυτό το κομμάτι που ο επερχόμενος πρόεδρος του πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει ακόμη, ενώ θα να «μπολιάσει», το νέο κόμμα, με πολιτικό δυναμικό, το οποίο απέχει και το οποίο κινείται σε ένα ευρύ φάσμα, από την κεντροαριστερά μέχρι την κεντροαριστερά και να δώσει νέα ορμή.

Ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα πέθανε!


Ο Α.Τσίπρας θα «αναγεννηθεί»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου