Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Θρίλερ για τρεις έδρες σε Α΄ Αθήνας, Β΄ Πειραιά και A΄ Θεσσαλονίκης...
Στο νήμα θα κριθεί η «ιδιοκτησία» τουλάχιστον τριών βουλευτικών εδρών καθώς η καταμέτρηση για τα αποτελέσματα των... εκλογών σε Α΄ Αθήνας, Β΄ Πειραιά και A΄ Θεσσαλονίκης εξελίσσεται σε θρίλερ.

Στην Α΄ Αθήνας με την.. ενσωμάτωση να φτάνει στο 99,89% και να απομένει η καταμέτρηση σε ένα εκλογικό τμήμα η Νέα Δημοκρατία χάνει μια επιπλέον έδρα που πάει στη ΝΙΚΗ. Εάν η εικόνα παραμείνει εως το τέλος τότε εκτός από την κυρία Φωτεινή Πιπιλή μένει εκτός Βουλής και ο κ. Αγγελος Συρίγος. Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες η κατάσταση είναι εξαιρετικά οριακή καθώς αρκούν 10 με 15 ψηφοδέλτια για να την ανατρέψουν και να ξαναβάλουν στο κοινοβούλιο τον κ. Συρίγο.

Ο κ. Συρίγος σε δηλώσεις του στον Αντ1 είπε ότι «για 10 ψήφους φεύγει η έδρα και πάει στον Δυτικό Τομέα. Τα μικρά κόμματα παίρνουν έδρα εκεί που έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων όχι το μεγαλύτερο ποσοστό τους» τονίζοντας ότι «είναι φυσιολογικό οι μεγάλες, οι πολυεδρικές περιφέρειες, να είναι αυτές όπου τα μικρά κόμματα έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων». «Τι να κάνουμε, αυτά έχει η ζωή. Εχω δουλειά να κάνω, δόξα τω Θεώ», είπε χαριτολογώντας.

Αντίστοιχη εικόνα υπάρχει και στην Β΄ Πειραιά. Με την ενσωμάτωση στο 99,8% και με την καταμέτρηση να εξελίσσεται σε ένα τελευταίο εκλογικό τμήμα η ΝΔ αποσπά τρεις έδρες αλλά ελάχιστα ψηφοδέλτια μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση υπερ του 4ου στην λίστα Γιάννη Τραγάκη.

Στην A’ Θεσσαλονίκης ο όγδοος στην λίστα της ΝΔ Διαμαντής Γκολιδάκης είδε να ξαναμπαίνει στη Βουλή τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ωστόσο απομένει η ενσωμάτωση των ψήφων σε δύο εκλογικά τμήματα για να «κλειδώσει» οριστικά την επανεκλογή του.

Από την άλλη πλευρά στην Εύβοια με πλήρη καταμέτρηση η ΝΔ κατάφερε να αποσπάσει και την τρίτη έδρα. Τυπικά η έδρα πηγαίνει στον Σπύρο Πνευματικό ο οποίος ωστόσο έχει δηλώσει ότι θα την παραδώσει στο κόμμα λόγω του σάλου που προκάλεσαν οι αναφορές του για την διαλογή ασθενών με αποτέλεσμα στη Βουλή να βρεθεί η κυρία Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη...


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου