Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού βρίσκεται αντιμέτωπο το 26,3% των Ελλήνων πολιτών




Με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού βρίσκεται αντιμέτωπο το 26,3% των Ελλήνων πολιτών, έναντι ποσοστού 22% που είναι ο μέσος όρος στην ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2022 που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Χειρότερη είναι η κατάσταση στη Ρουμανία όπου με φτώχεια κινδυνεύει το 34,4% του πληθυσμού και στη Βουλγαρία το 32,2%.
Προφανώς η συγκεκριμένη δεξαμενή του 26,3% αποτελεί ένα από τα target group για τη ΝΔ, αφού οι κοινωνιολόγοι έχουν εδώ και χρόνια επισημάνει πως τα φτωχά κοινωνικά στρώματα είναι ευάλωτα σε κάθε είδους μικροπαροχές και φρούδες υποσχέσεις. Είναι αυτοί που δηλώνουν διατεθειμένοι να παραβλέψουν ότι οι υποσχέσεις για «καλύτερη ζωή» και «καλοπληρωμένες δουλειές» εκπορεύονται από ένα κόμμα που είναι χρεωμένο με 400 εκατ € και έναν πρωθυπουργό που κατέχει αμύθητη προσωπική περιουσία.

Είναι σχεδόν βέβαιο πως η επόμενη τετραετία θα εκτινάξει τα ποσοστά φτώχειας, αφού η ΕΕ θα επιβάλει δημοσιονομικούς περιορισμούς, ώστε να υπάρξουν εκ νέου πρωτογενή πλεονάσματα. Επιπλέον, η ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας θα εκτινάξει τις ιδιωτικές δαπάνες υγείας, οι οποίες ήδη βρίσκονται στα υψηλότερα ποσοστά της ΕΕ (35% όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 15%).

Περιμένουμε με περιέργεια να δούμε τις πολιτικές επιλογές αυτού του 26,3% των πολιτών στις έρευνες κοινής γνώμης που θα διενεργηθούν μετεκλογικά..
ygeianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου