Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Βουλή… δέκα αντιπροέδρων έβγαλαν οι κάλπες – Όλα τα κόμματα δικαιούνται μία θέση στο προεδρείο!Θα γεμίσει η Βουλή αξιωματούχους, έτσι όπως διαμορφώνεται ο νέος κοινοβουλευτικός χάρτης με τα 8 κόμματα στα έδρανα.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, κάθε κοινοβουλευτικήομάδα δικαιούται να εκλέξει κι έναν αντιπρόεδρο, με το πρώτο κόμμα βέβαια να έχει τρεις αντιπροέδρους – τους τρεις πρώτους κατά σειρά, καθώς υπάρχει ιεραρχία.

Άρα, με 8 κόμματα, προβλέπεται ότι η νέα Βουλή θα έχει 10 (!!!) αντιπροέδρους. Είναι ένα ερώτημα βέβαια εάν η Βουλή θα εκλέξει (απαιτείται πλειοψηφία) αντιπρόεδρο που θα προταθεί από τους Σπαρτιάτες, καθώς υπάρχει το προηγούμενο, που τα κόμματα του Δημοκρατικού τόξου καταψήφισαν τον προτεινόμενο τότε από τη Χρυσή Αυγή Χρήστο Παππά και η θέση που αναλογούσε στο συγκεκριμένο μόρφωμα της ακροδεξιάς είχε μείνει κενή.


Ο… πονοκέφαλος του προέδρου και των υπηρεσιών βέβαια θα είναι πού θα βρεθούν όλα αυτά τα γραφεία που χρειάζονται για να στεγαστούν οι αντιπρόεδροι, με δεδομένο μάλιστα ότι το πρόβλημα του χώρου στο κτήριο του κοινοβουλίου είναι μεγάλο και θα αφορά ακόμα και στις πολλές κοινοβουλευτικές ομάδες που υπάρχουν πια.

https://www.ieidiseis.gr/

Γ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου