Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Ξεκάθαρη θέση Πούτιν στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα: Η Ρωσία καταδικάζει τη γενοκτονία «Αθώοι άνθρωποι σκοτώνονται αδιακρίτως»


Για πρώτη φορά μετά το περιστατικό της 7ης Οκτωβρίου, η Ρωσία κάνει ξεκάθαρη τη γνωστή ως τώρα θέση της, και τάσσεται στο πλευρό της Γάζας και των Παλαιστινίων απέναντι στο Ισραήλ.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με το συμβούλιο ασφαλείας της χώρας του στις 30 Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτινγκ αναφέρθηκε στο θέμα ενώπιον ανώτατων κυβερνητικών αξιωματούχων και επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας. Το κοινό του περιλάμβανε επίσης:
• Πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν

• Πρόεδρος της Δούμας Vyacheslav Volodin

• Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ

• Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ

• Διευθυντής FSB Alexander Bortnikov

• Διευθυντής της SVR (ξένη πληροφορία) Σεργκέι Ναρίσκιν

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τα τρομερά γεγονότα που συμβαίνουν στη Γάζα, όπου εκατοντάδες χιλιάδες αθώοι άνθρωποι σκοτώνονται αδιακρίτως χωρίς να έχουν πού να δραπετεύσουν ή να κρυφτούν από τους βομβαρδισμούς», είπε ο Πούτιν, απευθυνόμενος όχι μόνο στο άμεσο ακροατήριό του αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής ηγεσίας του Δυτικού Ηγεμόνα.

«Όταν βλέπεις αιματοβαμμένα παιδιά, νεκρά παιδιά, τα βάσανα γυναικών και ηλικιωμένων, όταν βλέπεις γιατρούς να σκοτώνονται, φυσικά σε κάνει να σφίγγεις τις γροθιές σου».
Οι άρχουσες ελίτ στις ΗΠΑ και οι «δορυφόροι» τους είναι υπεύθυνοι για τους πολέμους και την παγκόσμια ανασφάλεια, είπε ο Πούτιν

«Πρέπει να καταλάβουμε ξεκάθαρα ποιος βρίσκεται στην πραγματικότητα πίσω από την τραγωδία των λαών στη Μέση Ανατολή και σε άλλες περιοχές σε όλο τον κόσμο, ποιος οργανώνει αυτό το θανατηφόρο χάος και ποιος ωφελείται από αυτό», είπε ο Πούτιν.

“Οι τρέχουσες κυβερνώντες ελίτ στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι δορυφόροι τους, είναι οι κύριοι ωφελούμενοι της παγκόσμιας αστάθειας που χρησιμοποιούν για να αποσπάσουν το αιματηρό τους κέρδος. Η στρατηγική τους είναι επίσης σαφής. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ως παγκόσμια υπερδύναμη χάνει τη θέση της, αυτό το βλέπουν όλοι, ακόμη και από τις τάσεις στην παγκόσμια οικονομία».

Η υπ’ αριθμόν ένα ανησυχία της Αμερικής σε όλα αυτά δεν έχει καμία σχέση με τον αμερικανικό λαό ή πραγματικά με οποιονδήποτε λαό εκτός από την κυρίαρχη ελίτ, συμπεριλαμβανομένων των δορυφόρων της στο Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλα δυτικά κέντρα εξουσίας, που προσπαθούν να διατηρήσουν την κυριαρχία των ΗΠΑ.

«Οι κυρίαρχες ελίτ των Ηνωμένων Πολιτειών και οι δορυφόροι τους βρίσκονται πίσω από την τραγωδία των Παλαιστινίων, τη σφαγή στη Μέση Ανατολή γενικά, τη σύγκρουση στην Ουκρανία και πολλές άλλες συγκρούσεις στον κόσμο – στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία κ.λπ.”

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο Πούτιν τόνισε συγκεκριμένα το Ισραήλ, στη δήλωσή του για «τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους δορυφόρους της», υπογραμμίζοντας τη μυστηριώδη βαβυλωνιακή φύση αυτών των πονηρών παγκόσμιων δυνάμεων που κυριαρχούν στη Δύση, και ουσιαστικά τον κόσμο – αλλά όχι για πολύ ακόμη. όπως σημείωσε.
Η Μόσχα ευθυγραμμίζεται με την πραγματική «διεθνή κοινότητα»

Ουσιαστικά, αυτό που μας λέει είναι ότι η Ρωσική Ομοσπονδία ευθυγραμμίζεται αναμφίβολα με τη συντριπτική πλειοψηφία της παγκόσμιας κοινής γνώμης – από τον αραβικό κόσμο σε όλα τα εδάφη του Ισλάμ και πέρα, στην Αφρική, την Ασία και τη Λατινική Αμερική.

Η επίσημη θέση της Ρωσίας, συγκεκριμένα για το Ισραήλ-Παλαιστίνη, μπορεί ως τώρα να μην είχε εκφραστεί απο τον πρόεδρο της τον Πούτιν τόσο ξεκάθαρα, αλλα είχε προέλθει από τον μόνιμο εκπρόσωπο της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Vasily Nebenzya, σε ειδική συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για την Παλαιστίνη.

Ο Nebenzya κατέστησε απολύτως σαφές ότι το Ισραήλ, ως κατοχική δύναμη, δεν έχει «δικαίωμα αυτοάμυνας» – γεγονός που υποστηρίζεται και από μια συμβουλευτική απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου του ΟΗΕ το 2004.

Εκείνη την εποχή, το δικαστήριο διαπίστωσε, σε 14 από τις 15 δικαστικές ψηφοφορίες, ότι η κατασκευή ενός τεράστιου τείχους από το Ισραήλ στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, ήταν αντίθετη στο διεθνές δίκαιο.

Παρόλο που υπογράμμισε ότι η Μόσχα αναγνωρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ να διασφαλίζει την ασφάλειά του, ο Nebenzya τόνισε ότι αυτό το δικαίωμα «θα μπορούσε να διασφαλιστεί πλήρως μόνο σε περίπτωση δίκαιης επίλυσης του παλαιστινιακού προβλήματος με βάση τα αναγνωρισμένα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».
Οι προτεραιότητες του Λαβρόφ στην κατεχόμενη Παλαιστίνη

Ο Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου με τον Υπουργό Εξωτερικών του Κουβέιτ Sabah Al-Sabah, επανέλαβε τις θέσεις της Μόσχας που έχουν ήδη τονίσει ο Πούτιν και ο Nebenzya: επείγουσα κατάπαυση του πυρός, ανθρωπιστικοί διάδρομοι και επιστροφή στο τραπέζι για να διαπραγματευτούμε «ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, όπως προβλέπεται από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εντός των συνόρων του 1967, το οποίο θα συνυπάρχει ειρηνικά και με ασφάλεια με το Ισραήλ.”

Ο Λαβρόφ τόνισε για άλλη μια φορά ότι χρησιμοποιούνται τακτικές από ΗΠΑ-Ισραήλ «με στόχο την καθυστέρηση (αν όχι την ταφή) της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ να ιδρύσει ένα παλαιστινιακό κράτος. ”

Η ανάλυση του Λαβρόφ, όσο και του Πούτιν, συγκλίνει με αυτή του Χαμενεΐ και του Νασράλα: «Δεν πρόκειται για τη Γάζα, αλλά για την Ισραηλινο-Παλαιστινιακή σύγκρουση. Το κράτος της Παλαιστίνης είναι αναπόσπαστο μέρος αυτής της λύσης. ”

Η λιγότερο κακή λύση μέχρι στιγμής είναι η Αραβική Ειρηνευτική Πρωτοβουλία του 2002 – την οποία προσυπέγραψαν όλοι από τα εδάφη του Ισλάμ μέχρι τη Ρωσία, το Ιράν και την Κίνα: Να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, πίσω στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Το πρόβλημα είναι πώς να πείσουμε τον ανεξέλεγκτο Σιωνισμό να κάνει πίσω. Τα επιτακτικά γεγονότα επί τόπου θα πρέπει να περιλαμβάνουν την αποκοπή του οπλισμένου/τιτλοποιημένου ομφάλιου λώρου Ουάσιγκτον-Τελ Αβίβ – και την απομάκρυνση από το γεωπολιτικό φάσμα της νεοσυντηρητικής χριστιανικής σιωνιστικής μήτρας στις ΗΠΑ, η οποία τυγχάνει να είναι βαθιά ριζωμένη σε όλο το Deep State.

Εν τω μεταξύ, μια απλή ματιά στον χάρτη δείχνει ότι για όλους τους πρακτικούς σκοπούς, η λύση των δύο κρατών – από τη Δυτική Όχθη έως τη Λωρίδα της Γάζας – είναι νεκρή. Μπορεί να είναι απογοητευτικό για τους ηγέτες της πολυπολικότητας να το παραδεχτούν.

Χωρίς όμως δίκαιη λύση για την Παλαιστίνη, δεν θα υπάρξει ειρήνη. Ο τρέχων ενεργοποιημένος τρόμος στη Γάζα δείχνει ότι η ειρήνη συνεχίζει να μην αποτελεί προτεραιότητα για την “Αυτοκρατορία του Χάους”, όπως έχει αποκαλέσει στον παρελθόν ο Πούτιν τις ΗΠΑ και θα χρειαστεί μια Ρωσία – ίσως με μια Κίνα – για να αλλάξει το παιχνίδι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου